ingrediente:
- 200 g faina 000 cernuta
- 50 g zahar pudra cernut
- 100 g unt rece taiat cubulete
- o lingura alune tocate
- 1 ou
- 200 g ciocolata alba
- 180 ml frisca lichida
- capsuni
metoda:
- se prajesc alunele in cuptor, la foc mic, pentru 15-20 de minute; cand s-au racit putin se pot curata usor de cojita maronie; se toaca alunele;
- se amesteca in robotul de bucatarie faina cu zaharul si alunele; se adauga untul; cand compozitia seamana cu niste firmituri, se adauga si oul, amestecand scurt, doar cat sa se adune aluatul; se inveleste aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider o ora;
- se intinde o foaie subtire de aluat pe blatul infainat; cu un pahar se decupeaza cercuri care se aseaza intr-o tava de briose; va fi nevoie sa adunam resturile de aluat si sa-l intindem din nou;
- se pune tava in congelator 20 de minute, timp in care se incinge cuptorul pe treapta 2;
- se coc tartele 15-20 de minute, apoi se scot din tava si se lasa la racit pe un gratar;
- se pune frisca si ciocolata rupta in bucati intr-un vas de sticla care se aseaza deasupra unei cratite cu apa fierbinte (sa iasa aburi dar sa nu fiarba); se amesteca pana se topeste ciocolata si se obtine o compozitie omogena; se imparte in cele 12 tarte; se pun in frigider pentru minim o ora;
- se decoreaza cu jumatati de capsuni si se halesc.
Pofta buna!
- 200 g faina 000 cernuta
- 50 g zahar pudra cernut
- 100 g unt rece taiat cubulete
- o lingura alune tocate
- 1 ou
- 200 g ciocolata alba
- 180 ml frisca lichida
- capsuni
metoda:
- se prajesc alunele in cuptor, la foc mic, pentru 15-20 de minute; cand s-au racit putin se pot curata usor de cojita maronie; se toaca alunele;
- se amesteca in robotul de bucatarie faina cu zaharul si alunele; se adauga untul; cand compozitia seamana cu niste firmituri, se adauga si oul, amestecand scurt, doar cat sa se adune aluatul; se inveleste aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider o ora;
- se intinde o foaie subtire de aluat pe blatul infainat; cu un pahar se decupeaza cercuri care se aseaza intr-o tava de briose; va fi nevoie sa adunam resturile de aluat si sa-l intindem din nou;
- se pune tava in congelator 20 de minute, timp in care se incinge cuptorul pe treapta 2;
- se coc tartele 15-20 de minute, apoi se scot din tava si se lasa la racit pe un gratar;
- se pune frisca si ciocolata rupta in bucati intr-un vas de sticla care se aseaza deasupra unei cratite cu apa fierbinte (sa iasa aburi dar sa nu fiarba); se amesteca pana se topeste ciocolata si se obtine o compozitie omogena; se imparte in cele 12 tarte; se pun in frigider pentru minim o ora;
- se decoreaza cu jumatati de capsuni si se halesc.
Pofta buna!
Da' ce bunatate!
RăspundețiȘtergerecam ingrasacioasa, da' buna :)
RăspundețiȘtergere