ingrediente :
- 300 gr faina alba
- 1 lingura cacao
- 100 gr zahar (data viitoare pun 150 gr :); dar faptul ca nu sunt prea dulci este un bun pretext sa la tai in doua si sa le ung cu nutella ....)
- 1 plic praf de copt
- praf de sare
- 100 gr nuci
- 100 gr ciocolata cu lapte taiata marunt
- 2 oua
- 100 ml iaurt
- 200 ml cafea neagra
- 2 lg ulei de floarea soarelui
metoda:
- se incinge cuptorul pe mediu (treapta 2) si se prajesc nucile (de fapt, se coc) 15-20 de minute; cand s-au racit putin se scutura de cojite si se taie in bucati mari;
- se amesteca intr-un bol ingredientele uscate, iar in altul cele umede (oua, iaurt, ulei, cafea); se amesteca cele 2, cu miscari ample si cat mai putine;
- se imparte compozitia in 12 hartii de briose care se aseaza in tava speciala;
- se coc briosele 15- 20 de minute, verificand cu o scobitoare daca sunt gata.
Pofta buna!
- 300 gr faina alba
- 1 lingura cacao
- 100 gr zahar (data viitoare pun 150 gr :); dar faptul ca nu sunt prea dulci este un bun pretext sa la tai in doua si sa le ung cu nutella ....)
- 1 plic praf de copt
- praf de sare
- 100 gr nuci
- 100 gr ciocolata cu lapte taiata marunt
- 2 oua
- 100 ml iaurt
- 200 ml cafea neagra
- 2 lg ulei de floarea soarelui
metoda:
- se incinge cuptorul pe mediu (treapta 2) si se prajesc nucile (de fapt, se coc) 15-20 de minute; cand s-au racit putin se scutura de cojite si se taie in bucati mari;
- se amesteca intr-un bol ingredientele uscate, iar in altul cele umede (oua, iaurt, ulei, cafea); se amesteca cele 2, cu miscari ample si cat mai putine;
- se imparte compozitia in 12 hartii de briose care se aseaza in tava speciala;
- se coc briosele 15- 20 de minute, verificand cu o scobitoare daca sunt gata.
Pofta buna!
Unde-i cu cafea, e de mine!!! :))))
RăspundețiȘtergereZi frumoasa, Liana draga.
gaby, si mie imi place gustul cafelei, poate cand vine vara :)) incerc inghetata ta smechera pe bat cu cafea... O zi frumoasa si tie!
RăspundețiȘtergere