luni, 15 august 2011

Prajitura greceasca



varianta cu sirop de lamai verzi


Parca intr-adevar imi aminteste de un desert dulce-acrisor, insiropat, pe care il primeam din partea casei intr-o taverna, dupa o cina copioasa!



ingrediente:
- 1 pachet foi de placinta (400 g)
- 4 oua
- 200 g zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 300 ml iaurt
- 100 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
pentru sirop:
- 3 pahare apa (3 x 200 ml)
- zeama a doua lamai, sau lamai verzi (100-130 ml)
- 400 g zahar


metoda:
- se incinge cuptorul pe mediu;
- foile de placinta se taie in fasii subtiri;
- se bat ouale cu zaharul; se adauga esenta de vanilie, uleiul si iaurtul, iar la urma si praful de copt;
- se toarna compozitia lichida peste fasiile de aluat, se amesteca bine, apoi se pun intr-o tava; se coace prajitura 35-40 de minute pana se rumeneste;
- intre timp se fierbe un sirop din ingredientele de mai sus; acesta se toarna peste prajitura fierbinte imediat ce a fost scoasa din cuptor, putin cate putin, pana se absoarbe tot. Mi s-a parut totusi un pic prea mult sirop, asa ca data viitoare il fac din 500 ml apa si 300-350 gr zahar.

Sursa
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...