duminică, 16 octombrie 2011

Cheesecake (fara coacere)

Am descoperit aceasta prajitura pe vremea cand stateam in chirie si nu aveam cuptor (acum nu-mi vine sa cred ca se poate trai fara cuptor, dar dupa cum se vede, ne adaptam la orice). Am facut prajitura de cateva zeci de ori, pana m-am saturat de ea, la un moment dat stiam cantitatile pe dinafara -  lucru care de obicei nu mi se intampla pentru ca nu-mi incarc memoria cu detalii nesemnificative. Cred ca se pot numara pe degetele unei maini musafirii care ne-au trecut pragul si n-au mancat o felie din aceasta prajitura! De data asta am facut-o pentru a sarbatori 3 ani de la nunta :) .
ingrediente:
- 250 gr biscuiti digestivi (Gullon se cheama unii care ne plac noua)
- 100 gr unt (de preferat unul mai bun decat am nimerit eu de data asta, fara apa)
- 600 gr crema de branza de vaci
- 100 gr zahar pudra
- semintele unei pastai de vanilie  (in lipsa, am pus un plic de Finesse Vanilie Bourbon)
- 300 ml frisca lichida (naturala, de data asta, dar mai demult faceam cu nenaturala adica vegetala si merge si aceea)
- aprox. 400 gr fructe de padure, caspuni, visine, portocale etc, pasate cu o lingura de zahar pudra vanilat; aici - afine
metoda:
- se tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda cu pereti detasabili, diametru 23-24 cm; tava se unge din loc in loc cu unt sau margarina, pentru a se lipi hartia de ea;
- se topeste untul intr-o craticioara, la foc mic;
- biscuitii se farmiteaza in robotul de bucatarie, acum ca sunt echipata corespunzator; pe vremea cand nu aveam robot, si nici cuptor, ii puneam intr-o punga cu "fermoar" si ii zdrobeam cu o sticla, pentru ca nu aveam nici sucitor :));
- se adauga biscuitii in cratita cu untul topit, se amesteca bine, apoi se varsa in tava tapetata cu hartie de copt, se intind in strat uniform si se taseaza cu dosul unei linguri;
- se lasa tava in frigider, invelita intr-o punga, cel putin o ora;
- se amesteca bine crema de branza cu zaharul pudra si cu vanilia, tot in robotul de bucatarie; cand compozitia devine cremoasa se adauga si frisca si se bat impreuna cateva minute, curatand cu o spatula peretii vasului de 2-3 ori;
- se intinde crema de branza peste blatul de biscuiti si se lasa din nou in frigider, de preferinta peste noapte;
- din fructele alese se face un sos, cu ajutorul blenderului; se scoate prajitura din frigider cu 30 de minute inainte de a o servi; se taie cu un cutit incalzit in apa fierbinte si sters cu un servet; se curata lama cutitului dupa fiecare taietura.

Pofta buna!

25 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  2. Felicitari pentru cei 3 ani! Sa cresteti mari si sa gatiti in continuare bunataturi!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Anonim, ai mancat si tu oare asa ceva ?....

    RăspundeţiȘtergere
  4. Multumim pentru felicitari Fele-apa-fele-viz! Cred ca trebuie sa ne dam la gradinita! :)

    RăspundeţiȘtergere
  5. bun,bun si eu obisnuiesc sa fac acest cheesecake!!o zi frumoasa!!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Fantezie, si noua ne place mult, mai ales ca se pot face nenumarate variatiuni pe tema asta ! multumesc de vizita, o zi frumoasa si tie!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Cum prepari crema de branza de vaci? Sau folosesti ceva din comert?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crema de branza de vaci e din comert. Este la raioanele cu servire asistata in supermarketuri, si in unele locuri la galetusa de 1 kg de DrOetker, foarte buna si cremoasa.

      Ștergere
    2. Multumesc! O sa incerc curand reteta ta. Arata foarte bine :)

      Ștergere
    3. cu placere :). Spor la treaba, si sper sa-ti placa!

      Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundeţiȘtergere
  9. Frisca este lichida sau trebuie batuta inainte

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frisca lichida, nu e nevoie sa o bateti separat inainte.

      Ștergere
  10. aceasta crema se intareste fara gelatina?

    RăspundeţiȘtergere
  11. Concret, ce marca de crema de branza ati folosit? Si nu e nevoie de gelatina pentru a fixa crema? Imi puteti raspunde urgent pentru a face acesta reteta cu ocazia Anului Nou?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am folosit crema de branza care se vinde la raioanele cu servire asistata in supermakert, cred ca e "de Monor". Cel mai mult imi place insa crema de branza de vaci de la Dr. Oetker, se vinde la galetusa de 900 gr sau pahar de 450. Crema se intareste fara gelatina stand la frigider.

      Ștergere
  12. MULTUMESC PENTRU OPERATIVITATE SI VA UREZ ,,LA MULTI ANI''

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere, sper sa va fie de folos informatiile suplimentare :). Intr-un an am facut chiar de Anul Nou cheesecake cu bucatele de coaja confiata de portocala in crema si decorata cu felii de portocala- a fost o combinatie foarte buna si a "alunecat" bine dupa masa copioasa...

      Ștergere
  13. E posibil ca acest cheescake sa contina in crema si cubulete de pulpa de fructe tropicale precum mango,kiwi,etc fara sa afecteze consistenta acestuia? (crema sa poata fi taiata,adica sa ramana ferma)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am incercat doar cu bucatele de coaja confiata de portocala de care ziceam mai sus dar ideea dumneavoastra cred ca e f buna, as pune o jumatate de mango ... sau un kiwi (pe asta l-as scurge putin de zeama dupa ce e taiat) - cred ca merg bine ca gust, fiind acrisoare.

      Ștergere
  14. Apreciez aceasta reteta din mai multe puncte de vedere si-anume: e usor de preparat,crema nu contine faina sau gelatina fapt pentru care are un gust natural si rafinat si poate deveni racoritoare prin imbogatirea ei cu fructe proaspete,uscate sau confiate dupa mesele supraincarcate de sarbatori. Felicitari

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti dreptate, ati adunat in cateva randuri toate calitatile prajiturii :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...