Foto 2014 |
ingrediente:
- 3 portocale - numai coaja
- 300 g zahar
- 500 ml apa
metoda:
- se spala portocalele bine-bine, cu apa fierbinte si detergent de vase, apoi se freaca cu o periuta de bucatarie;
- se taie coaja portocalelor astfel incat sa obtinem fasii de 1 - 1.5 cm latime, si cat de lungi putem; se taie cu grija partea alba a cojii;
- se ruleaza fasiile si se insira pe ata asfel incat sa stea rulate;
- siragul de spirale portocalii se tine cel putin o zi in apa rece, care se schimba de cateva ori;
- se fierbe un sirop din 2 pahare de apa (500 ml) si zahar; cand s-a dizolvat zaharul se adauga cojile de portocala si se lasa la fiert pana devin sticloase;
- se scot de pe ata si se pun intr-un borcan; se pot pastra in frigider cateva luni.
Se folosesc la aromat (de exemplu, in budinca de branza de vaci) sau decorat diverse dulciuri.
Pofta buna!
My grandmother used to make sweet preserves this way. It was kept in jars over the winter, I would like to try this :)
RăspundețiȘtergereI have to make this theese days, it is that season again :)
Ștergere