joi, 8 martie 2012

Desert cu mere si crema de vanilie

varianta aprilie 2013

Un desert usor, bun pentru o cura de dezintoxicare, compus din fructe (mere si fructe de padure), fulgi de cereale si crema de vanilie - aproape ca este un desert sanatos!


ingrediente pentru stratul cu mere:
- 6-7 mere mijlocii
- 1 lingura de zahar brun
- 1 lingura de ulei pentru prajit
ingrediente pentru stratul crocant din fulgi de cereale:
- 100 gr fulgi de ovaz sau secara (sau ambele)
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingura ulei pentru prajit
ingrediente pentru crema de vanilie:
- 500 ml lapte
- 1 pastaie de vanilie
- 100 gr zahar brun 
- 30 gr amidon
- 2 oua
ingrediente sos de fructe de padure:
- 200 gr fructe de padure
- zeama de la jumatate de lamaie
- 2 liguri zahar pudra vanilat
- 1 lingurita amidon
metoda:
- se pregateste crema de vanilie dupa metoda descrisa aici - se poate face chiar cu o zi inainte; daca se foloseste vanilie "adevarata" se despica pastaia pe lungime, iar apoi se trece cu lama unui cutit, apasand usor, pentru a desprinde semintele de pe pastaie; cand crema e gata se acopera suprafata ei cu folie alimentara - astfel nu va face coaja cand se raceste;
- se amesteca fulgii cu zahar si scortisoara si se prajesc 3-4 minute in ulei incins, amestecand continuu; se scot intr-un bol si se lasa sa se raceasca;
- merele curatate de coaja si cotoare se taie felii groase; se calesc si ele pana incep sa se inmoaie si devin aurii; se adauga zaharul in ultimele 2 minute;
- se amesteca merele cu aproape toti fulgii prajiti - se lasa cativa pentru ornat;
- fructele de padure impreuna cu zeama de lamaie si zaharul vanilat se pun pe foc si se lasa sa dea un clocot;
- se dizolva amidonul intr-o lingura de apa rece si se adauga peste fructele de padure; se mai lasa pe foc 2-3 minute, amestecand, pana se ingroasa putin compozitia;

aprilie 2013

- se aranjeaza in cupe/pahare un strat de mere cu fulgi, apoi o lingura- doua de sos de fructe de padure, deasupra crema de vanilie;
- se orneaza cu fulgii pastrati, sos, eventual frisca.


Pofta buna!

autoportret 2013

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...