marți, 8 martie 2011

Papanasi


Cred ca papanasii erau mancarea mea preferata cand eram mica :) . Si acum ma mir, de fiecare data cand mananc, ce bunatate iese din cateva ingrediente simple.
ingrediente pentru 10 bucati:
- 350 gr branza de vaci
- 2 oua
- 4 linguri gris
- 1/2 lingurita sare
- 4 linguri ulei
- 6 linguri pesmet
- 4 linguri zahar tos
metoda:
- se pune la fiert apa cu sare intr-o cratita larga;
- se amesteca branza de vaci cu ouale si cu grisul;
- cand apa a inceput sa fiarba se face focul mic, astfel incat sa nu bolboroseasca apa, si se pun papanasii, formandu-i cu ajutorul a 2 linguri;
- intre timp se pregateste pesmetul : se pune uleiul la incins intr-o tigaie, apoi se adauga pesmetul , amestecand mereu;
- se pune pesmetul intr-ul bol si se amesteca cu zaharul;
-dupa ce papanasii s-au ridicat la suprafata apei se mai lasa la fiert 5 minute, apoi se scot unul cate unul si se trec prin pesmet;
- se pot manca simpli sau cu smantana, iaurt, gem de afine (ori de alt fel); raman fragezi chiar si a doua zi.
Pofta buna!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...