luni, 28 mai 2012

Paste cu mazare, rosii si branza


Imi place foarte mult la reteta asta combinatia intre gustul dulce al mazarii, prospetimea rosiilor si accentul picant-sarat dat de branza cu mucegai (verde/albastru). Nu e o mancare foarte aratoasa dar e gustoasa si se face repede :).

ingrediente:
- 150 gr paste fainoase
- 2 linguri ulei
- o ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 4 rosii mici
- 150 ml supa de pasare
- 200 gr mazare
- 1 lingurita ierburi de Provence
- 100 gr branza cu mucegai
- 50 gr parmezan
- piper
metoda:
- se fierb pastele in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj;
- se caleste ceapa taiata solzisori impreuna cu ardeiul taiat feliute; se adauga supa si se fierbe la foc mic aproximativ 10 minute; se adauga mazarea (din borcan, proaspata - fiarta in prealabil, sau congelata - caz in care se adauga mai repede la celelalte ingrediente);
- rosiile se trec 30 de secunde intr-un vas cu apa care fierbe, apoi se decojesc si se taie in 8; se adauga la amestecul de legume, impreuna cu ierburile uscate si putin piper; se adauga pastele fierte si parmezanul si se amesteca bine;
- se pune totul intr-un vas pentru cuptor, se presara deasupra branza cu mucegai si se coace la foc mediu timp de 10 minute
Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Intradevar, o combinatie deosebita! Imi place tare mult reteta ta!!!!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti face cu ochiul reteta, Maria :), e foarte gustoasa!

      Ștergere
  2. O reteta pe placul copilei mele care este fan paste.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...