marți, 19 aprilie 2011

Lasagna cu spanac si piept de pui


ingrediente:
- 300 gr piept de pui tocat
- 500 gr spanac
- 200 ml pasta de rosii
- 1 ceapa
- 5 catei de usturoi
- 6 foi lasagna
- 100 gr cascaval
- 50 gr parmezan
- sare, piper, cimbru
metoda:
- se caleste ceapa tocata si un catel de usturoi taiat marunt;
- se adauga carnea de pui si se fierbe 10 minute;
- se adauga pasta de rosii, sare si piper, cimbru, si se lasa la fiert 15 minute;
- se pregateste spanacul - se spala, se fierbe, se toaca (sau se ia din congelator), se adauga restul de usturoi tocat, se potriveste de sare;
- se unge cu putin ulei o tava dreptunghiulara si se intinde un strat subtire de spanac;
- urmeaza un strat de foi de lasagna (in tava mea incap 3 foi de lasagna una langa cealalta, asa ca pentru 2 straturi am folosit 6 foi - aprox. 100 gr), unul de carne cu sos de rosii, apoi cascaval taiat felii; si din nou spanac - lasagna - carne - branza, plus parmezan deasupra;
- se acopera tava cu folie de aluminiu si la coace la foc mediu pentru 30 de minute.
Si asa, spanacul devine - inca o data - mancabil!

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...