Inca o mancare exotica - bucatele de carne in aluat crocant si sos aromat, evident domeniul meu si nu al bucatarului meu personal. Ma bucur ca ii place si lui felul asta, am primit incuviintarea sa mai fac si alta data - cu masura totusi, sa nu mancam asa ceva mai des decat mancam ... carnati.
ingrediente:
- 750 gr piept de pui taiat bucatele
- 1 lingura sos de soia
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ardei rosu tocat mare
- 1 morcov taiat betigase
- 2 catei de usturoi tocati
pentru aluatul tempura :
- 200 gr faina
- 1/2 lingurita sare
- 200 ml apa carbogazoasa
- cuburi de gheata
pentru sosul dulce-acrisor:
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri otet de vin alb (de 9 grade)
- 2 linguri zahar
- 2 lingurite amidon
- 1 lingurita ghimbir pudra
metoda:
- se amesteca bucatile de piept de pui cu sos de soia si ulei;
- se amesteca ingredientele penstru sos impreuna cu 150 ml apa;
- se caleste ardeiul cu morcovul; cand devin sticloase se adauga usturoiul si ghimbirul, se calesc impreuna 2-3 minute, apoi se adauga sosul dulce-acrisor; se lasa sa dea un clocot, amestecand pana se ingroasa putin;
- se amesteca ingredientele pentru aluat, fara a insista prea mult chiar daca raman cocoloase de faina; se incinge ulei (cam de 1-2 degete ca parca nu-mi vine sa le fac in baie de ulei) intr-o tigaie; se dau prin aluat cateva bucati de carne care se prajesc apoi pe ambele fete pana devin aurii; se prajeste toata carnea, in 2-3 transe - depinde de marimea tigaii.
Merge bine cu orez, chiar si pentru mofturosii carora nu le place orezul, in principiu.
sursa
ingrediente:
- 750 gr piept de pui taiat bucatele
- 1 lingura sos de soia
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ardei rosu tocat mare
- 1 morcov taiat betigase
- 2 catei de usturoi tocati
pentru aluatul tempura :
- 200 gr faina
- 1/2 lingurita sare
- 200 ml apa carbogazoasa
- cuburi de gheata
pentru sosul dulce-acrisor:
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri otet de vin alb (de 9 grade)
- 2 linguri zahar
- 2 lingurite amidon
- 1 lingurita ghimbir pudra
metoda:
- se amesteca bucatile de piept de pui cu sos de soia si ulei;
- se amesteca ingredientele penstru sos impreuna cu 150 ml apa;
- se caleste ardeiul cu morcovul; cand devin sticloase se adauga usturoiul si ghimbirul, se calesc impreuna 2-3 minute, apoi se adauga sosul dulce-acrisor; se lasa sa dea un clocot, amestecand pana se ingroasa putin;
- se amesteca ingredientele pentru aluat, fara a insista prea mult chiar daca raman cocoloase de faina; se incinge ulei (cam de 1-2 degete ca parca nu-mi vine sa le fac in baie de ulei) intr-o tigaie; se dau prin aluat cateva bucati de carne care se prajesc apoi pe ambele fete pana devin aurii; se prajeste toata carnea, in 2-3 transe - depinde de marimea tigaii.
Merge bine cu orez, chiar si pentru mofturosii carora nu le place orezul, in principiu.
sursa
Pofta buna!
Foarte bun!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place, Langmina :)
ȘtergereReteta e interesanta ! Hai scuteste-ne cu fitele tale de bogatasa! Ai bucatar personal?S ce te lauzi?
RăspundețiȘtergereNici nu stii sa explici o reteta ! la ce trebuie cuburile de gheata , fato? ti le pui pe cap, ca in reteta nu zici ce faci cu ele.Intreaba-ti bucatarul personal! Sau fac parte din alta reteta ..una mai fierbinte ?!
RăspundețiȘtergere