duminică, 20 februarie 2011

Briose cu morcovi si caise uscate





ingrediente
- 2/3 cana seminte de floarea soarelui (70 g)
- 3 linguri seminte de susan (25 g)
- 1 3/4 cana faina (250 g)
- 2 lingurite praf de copt (6 g)
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu (2 g)
- 1/2 lingurita sare ( nu mai punem sare daca semintele de floarea soarelui sunt sarate) (2 g)
- 3/4 lingurita scortisoara (1.5 g)
- 3/4 lingurita cardamom (1.5 g)
- 3/4 lingurita praf de ghimbir (1.5 g)
- 1/2 cana zahar brun (100 g)
- 1 cana iaurt (240 ml)
- 1/4 cana ulei de floarea soarelui (60 ml)
- 1 ou mare
- 3 morcovi mari rasi (o cana si jumatate)
- 1/2 cana caise uscate tocate (70 g)

metoda
- se incinge cuptorul pe treapta 2 (din 3);
- se amesteca intr-un vas ingredientele uscate (faina, zahar, praf de copt si bicarbonat, sare, zahar, seminte si condimente);
- intr-un alt vas se amesteca ingredientele ude , morcovii si caisele;
- se combina continuturile celor doua vase, fara a amesteca prea mult - rezultatul trebuie sa fie o compozitie ne-omogena; specialistii spun ca daca insinstam prea mult cu amestecatul, briosele vor fi tari;
- se imparte compozitia in 12 hartiute pentru briose, asezate in tava speciala;
- se lasa la cuptor aprox. 25 de minute;
- dupa ce s-au racit se pot inmuia in glazura de ciocolata ramasa de la un tort :D, dar sunt foarte bune si fara ea.
Pofta buna!








2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...