joi, 15 decembrie 2011

Mini cheesecake


O reteta simpla si rapida care imbina gustul minunat al unui cheesecake clasic (aproape clasic pentru ca varianta de fata nu contine deloc faina) cu bucuria ca portia e atat de mica incat sigur nu ingrasa! :))
Sursa: Joy of Baking -  "biblia" tuturor dulciurilor americane (in special, dar nu numai).
ingrediente:
- 100 gr biscuiti digestivi farmitati
- 50 gr unt topit
- 1 lingura zahar
- 450 gr crema de branza
- 130 gr zahar
- 2 oua
- praf de sare
- 1 lingurita esenta de vanilie (naturala, facuta de mine din pastai de vanilie )
- coaja rasa de lamaie
- 120 ml smantana
metoda:
- se amesteca biscuitii cu untul si lingura de zahar; se imparte compozitia in 12 hartiute pentru briose care se aseaza in tava speciala; se pune in frigider;
- pentru stratul cu crema de branza toate ingredientele trebuie sa fie la temepratura camerei: se bate crema de branza cu mixerul la viteza mica pana devine spumoasa, apoi se adauga zaharul; se inglobeaza si ouale in compozitie, unul cate unul; pentru a avea o compozitie uniforma se curata de cateva ori peretii vasului cu o spatula; se adauga praful de sare, esenta de vanilie si coaja de lamaie, iar la final smantana;
- se imparte compozitia in cele 12 forme deasupra crustelor de biscuiti;
- se coc prajiturelele timp de 15-20 de minute la 150 grade; se scot din cuptor cand mariginile sunt bine inchegate dar mijlocul are inca o consistenta gelatinoasa; se lasa la racit la temperatura camerei , apoi in frigider cateva ore - cel mai bine peste noapte.
Se decoreaza cu bucati de fructe, sosuri de frute sau ciocolata. De data aceasta am facut un sos din merisoare+strugurei+afine puse de noi la congelat - fierte cu putin zahar vanilat si pasate cu un blender.


Pofta buna!

Trimit aceasta reteta la concursul de prajiturele pentru Mos Craciun organizat de Andreea impreuna cu Pastai de Vanilie. Tema este de a pregati prajiturele nu foarte complicate si de a le fotografia intr-un cadru care sa trimtia la sarbatori. Cum toate decoratiunile de iarna sunt inca in pod, am ales un cadru in nuante de verde (verde de la brad, nu de la primavara ce pare a se anunta). Felicitarea cu braduti este lucrata de catre copiii unei scoli din oras,  impreuna cu alte obiecte care au fost vandute cu scopul de a-i ajuta pe copiii mai nevoiasi. Merisoarele dau putina culoare imaginii, iar faptul ca sunt imbracate in cristale de zahar ar putea sugera... zapada?

Vraja pentru zapada :)


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...