luni, 26 martie 2012

Falafel la cuptor

Iata inca o varianta de chiftele vegetariene (dupa cele din linte), mai sanatoase decat niste chiftele obisnuite pentru ca sunt coapte in cuptor.
ingrediente:
- 250 gr naut uscat
- 1 ceapa tocata
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura patrunjel tocat
- 2 linguri pesmet
- 3-4 linguri ulei
- chimion si coriandru macinate
- sare, piper
metoda:
- se lasa nautul la inmuiat peste noapte;
- a doua zi se fierbe cam o ora; se lasa la racit, apoi se pune intr-un blender impreuna cu putina apa si ulei, astfel incat sa se obtina o pasta; se adauga pesmet, ceapa, usturoiul tocat, patrunjel si condimente; se poate adauga si un ou, dar eu le-am vrut de post,
- se formeaza chiftelute care se pun pe o tava cu hartie de copt; se aplatizeaza cu palma;
- se coc chiftelele la foc mediu aprox. 40 de minute, intorcandu-le pe partea cealalta la jumatatea timpului;
Se pot servi cu lipii sau doar cu o salata (in imagine : salta verde + ridichi + ceapa verde + rosii uscate + samburi de dovleac + ulei de masline + otet balsamic).

Pofta buna!

4 comentarii:

  1. super delicios si mult mai sanatos, asa la cuptor!
    O seara frumoasa :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si miroase bine in bucatarie cand se fac :)

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. mie-mi palce nautul orisicum, deci si chiftelele astea :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...