marți, 27 martie 2012

Chifle "tigru"

Provocarea lunii martie la Daring Bakers : paine "Dutch Crunch" , o specialitate din San Francisco. Denumirea nu se refera neaparat la un tip de paine ci la compozitia cu care se acopera painea sau chiflele inainte de a fi coapte, si care da aspectul "tigrat" al cojii. Eu am testat crusta pe niste chifle cu maia, dar se poate folosi pe orice fel paine.
ingrediente  (pentru a acoperi 6 chifle sau o paine 23x13 cm):
- 7 gr drojdie uscata instant (1 plic)
- 120 ml apa calduta
- 1 lingurita zahar (reteta originala zice o lingura)
- 1 lingura ulei
- 1.5 gr sare
- 120 gr faina de orez (alba sau integrala; NU indulcita sau cu gluten)
metoda:
- cu aproximativ 15 minute inainte de a pune chiflele la copt se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine o pasta destul de groasa; se lasa sa stea 15 minute apoi se intinde cu o lingurita deasupra chiflelor, in strat gros - daca nu e suficient nu va crapa si nu se va obtine efectul "animalic"; se coc chiflele dupa timpul indicat in reteta.


Daca tot am facut chiflele de post, le-am servit cu falafel si salata verde primavaratica.

Pofta buna!

Sara and Erica of Baking JDs were our March 2012 Daring Baker hostesses! Sara & Erica challenged us to make Dutch Crunch bread, a delicious sandwich bread with a unique, crunchy topping. Sara and Erica also challenged us to create a one of a kind sandwich with our bread!

12 comentarii:

  1. Parca am mai vazut la cineva -;)
    Sunt minunate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ia sa caut pe unde-ai mai vazut ... :))

    RăspundețiȘtergere
  3. faine chiflutele, seamana cu cele numite Atacama.
    pupici, o zi faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acuma ca zici mi-am amintit de Atacama, seamana chiar foarte mult... "aceeasi Marie cu alta palarie" :)

      Ștergere
  4. Beautiful bread and a delicious-looking sandwich! I can't read your post but it looks like you had a successful challenge. Nice work!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I'm glad you like my bread looks :) . Thank you for stopping by!

      Ștergere
  5. I too can't read the post but I love how deeply golden and crunchy your rolls look

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. unfortunately google translate is not very reliable, but you can use that if you want to have fun :). Glad you like my rolls

      Ștergere
  6. your bread is so beautifull!I love your sandwich with falafel !
    yummy....!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...