Provocarea lunii martie la Daring Bakers : paine "Dutch Crunch" , o specialitate din San Francisco. Denumirea nu se refera neaparat la un tip de paine ci la compozitia cu care se acopera painea sau chiflele inainte de a fi coapte, si care da aspectul "tigrat" al cojii. Eu am testat crusta pe niste chifle cu maia, dar se poate folosi pe orice fel paine.
ingrediente (pentru a acoperi 6 chifle sau o paine 23x13 cm):
- 7 gr drojdie uscata instant (1 plic)
- 120 ml apa calduta
- 1 lingurita zahar (reteta originala zice o lingura)
- 1 lingura ulei
- 1.5 gr sare
- 120 gr faina de orez (alba sau integrala; NU indulcita sau cu gluten)
metoda:
- cu aproximativ 15 minute inainte de a pune chiflele la copt se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine o pasta destul de groasa; se lasa sa stea 15 minute apoi se intinde cu o lingurita deasupra chiflelor, in strat gros - daca nu e suficient nu va crapa si nu se va obtine efectul "animalic"; se coc chiflele dupa timpul indicat in reteta.
Daca tot am facut chiflele de post, le-am servit cu falafel si salata verde primavaratica.
Pofta buna!
Sara and Erica of Baking JDs were our March 2012 Daring Baker hostesses! Sara & Erica challenged us to make Dutch Crunch bread, a delicious sandwich bread with a unique, crunchy topping. Sara and Erica also challenged us to create a one of a kind sandwich with our bread!
ingrediente (pentru a acoperi 6 chifle sau o paine 23x13 cm):
- 7 gr drojdie uscata instant (1 plic)
- 120 ml apa calduta
- 1 lingurita zahar (reteta originala zice o lingura)
- 1 lingura ulei
- 1.5 gr sare
- 120 gr faina de orez (alba sau integrala; NU indulcita sau cu gluten)
metoda:
- cu aproximativ 15 minute inainte de a pune chiflele la copt se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine o pasta destul de groasa; se lasa sa stea 15 minute apoi se intinde cu o lingurita deasupra chiflelor, in strat gros - daca nu e suficient nu va crapa si nu se va obtine efectul "animalic"; se coc chiflele dupa timpul indicat in reteta.
Daca tot am facut chiflele de post, le-am servit cu falafel si salata verde primavaratica.
Pofta buna!
Sara and Erica of Baking JDs were our March 2012 Daring Baker hostesses! Sara & Erica challenged us to make Dutch Crunch bread, a delicious sandwich bread with a unique, crunchy topping. Sara and Erica also challenged us to create a one of a kind sandwich with our bread!
Parca am mai vazut la cineva -;)
RăspundețiȘtergereSunt minunate!
Ia sa caut pe unde-ai mai vazut ... :))
RăspundețiȘtergereFrumoase!
RăspundețiȘtergerePlac ? ;;)
Ștergerefaine chiflutele, seamana cu cele numite Atacama.
RăspundețiȘtergerepupici, o zi faina!
Acuma ca zici mi-am amintit de Atacama, seamana chiar foarte mult... "aceeasi Marie cu alta palarie" :)
ȘtergereBeautiful bread and a delicious-looking sandwich! I can't read your post but it looks like you had a successful challenge. Nice work!
RăspundețiȘtergereI'm glad you like my bread looks :) . Thank you for stopping by!
ȘtergereI too can't read the post but I love how deeply golden and crunchy your rolls look
RăspundețiȘtergereunfortunately google translate is not very reliable, but you can use that if you want to have fun :). Glad you like my rolls
Ștergereyour bread is so beautifull!I love your sandwich with falafel !
RăspundețiȘtergereyummy....!!
thank you for the kind words :)
Ștergere