luni, 23 iulie 2012

Panna cotta


Panna cotta este un desert italienesc foarte simplu de facut compus din frisca, zahar si gelatina. Se potriveste cu fructe, caramel, sos de ciocolata ...

ingrediente:
- 500 ml frisca lichida
- 50 gr zahar tos
- 1 pastaie vanilie
- 4 foi gelatina
metoda:
- se pune la inmuiat gelatina in putina apa rece;
- se taie in doua pe lungime pastaia de vanilie si se scot semintele; acestea se pun in frisca, impreuna cu pastaia taiata si cu zaharul; se pune pe foc mic, amestecand, pana se dizolva zaharul; se ia de pe foc inainte de a inceape sa fiarba; se scoate pastaia de vanilie; (daca va deranjeaza aspectul semintelor de vanilie puteti strecura compozitia);
- se storc foile de geltina, se pun in frisca fierbinte si se amesteca bine, pana se dizolva;
- se ung cu ulei 4 vase / forme / paharele si se toarna frisca in ele; se pun in frigider unde se lasa peste noapte pentru a se intari complet;
- inainte de a servi se scufunda vasele in apa fierbinte pentru cateva secunde (panna cotta din pozele cu caise a ramas prea mult timp in apa fierbinte, se vede cum a inceput sa se inmoaie pe margini); se desprinde apoi panna cotta de peretii vasului cu ajutorul unui cutit subtire si se rastoarna pe farfurie;
- am servit desertul cu caise coapte pe gril, fistic si biscuiti cu caramon si alune in varianta 1, iar in varianta 2 cu sos de zmeura.


Pofta buna!

... si inca o poza, de pofta :)






14 comentarii:

  1. Arata foarte bine,si alaturi de caisele acelea,mmmm.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Caisele acrisoare creeaza un contrast placut cu delicata panna cotta :)

      Ștergere
  2. Am mancat de cateva ori, prima data in Bucuresti si mai recent in Florenta. E buna-buna.

    Hmmm...sa zicem ca as face acasa...unde gasesc pastaie de vanilie? locul exact, te rog :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa faci cu esenta sau zahar vanilat, dar daca vrei mai natural poti cumpara o pastaie de la supermarket sau poti comanda online de la pastaidevanilie.ro (n-am intelegeri financiare cu ei dar am comandat de doua ori si mi-au placut, au multe chestii faine). Sau iti aduc eu o pastaie din vasta-mi colectie :))

      Ștergere
    2. Uite, se amana. Tocmai vin de pe cantar. Am liber doar la o inghetata pe saptamana, asa ca pana cotta mai incolo, la iarna.

      Ștergere
    3. Urat loc, pe cantar ... il evit cat pot!

      Ștergere
  3. Cred ca-i foaaaaaarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata! Mi s-a facut o pofta!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, daca te pui pe tren, ajungi inainte sa termin ultima potie :)

      Ștergere
  5. I have been meaning to try Panna cotta for ever..it is a perfect dessert for the hot weather we are having.
    I love the idea of serving it with grilled peaches

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. This is perfect for a hot weather because you don't have to spend a long time near the stove. The fruits here are apricots, but you can use anythink you like :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...