Continuam serialul "fursecuri pentru ademenit Mosul"...
ingrediente pentru umplutura:
- 150 gr fulgi de nuca de cocos
- 200 gr crema de branza de vaci
- 1 galbenus
- 150 gr zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
ingrediente pentru aluat:
- 200 gr faina
- 40 gr cacao cernuta
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- praf de sare
- 165 gr unt
- 225 gr zahar
- 1 ou
metoda:
- se amesteca cu un mixer crema de branza cu 150 gr zahar pana amestecul devine cremos; se adauga vanilia si galbenusul si se mai amesteca 1 minut;
- se incalzeste cuptorul la 190 grade C;
- se amesteca faina, cacaoa, sarea si bicarbonatul;
- separat se freaca untul moale cu zaharul pana devine spumos, apoi se adauga oul (se poate face in robotul de bucatarie); se adauga faina peste crema de unt si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena;
- se ia cu o lingura o bucata de aluat (cam jumatate de lingura) si se intinde in palma pana ajunge la 5-7 cm diametru; se pune in mijloc o lingurita de umplutura, apoi se aduna marginile peste aceasta dar fara a le uni;
- se coc "boccelutele" aproximativ 20 de minute (spune sursa, dar la cuptorul meu a trebuit sa le las ceva mai mult);
- despre cum se formeaza fursecurile: lucrul cu acest aluat nu e foarte usor, motiv pentru care unii au ales sa intinda aluatul si sa taie discuri; de efect mi s-a parut ideea de a face fursecurile in forma de trabuc; cum citisem ca fursecurile tind sa se "lateasca" prea mult in cuptor am facut cateva in forme de briose din silicon - s-au tinut ceva mai bine, dar nici celelalte nu au fost prea turtite.
Sursa spune ca ies 30 de bucati, mie mi-au iesit mai putine si am ramas cu ceva umplutura.
Pofta buna!
Sunt tare frumusele, si clar sunt pe placul meu!
RăspundețiȘtergereE o combinatie ciudata dar faina - aspect rustic, umplutura ca de Bounty si crusta frageda :)
Ștergere