Cam cu o saptamana inainte de Craciun nu am chef de gatit... probabil, inconstient, imi pastrez fortele pentru beigli si ce-o mai fi sa fie. Acest desert, intre preferatele din copilarie, se face atat de usor inca nici n-as putea spune ca presupune gatit...
ingrediente (pentru 4 portii. Dar eu pot manca singura cam 3 sferturi):
- 100 gr faina
- 1 ou
- praf de sare
- 100-120 ml apa carbogazoasa
- 8 mere (nu prea mari)
- ulei pentru prajit (cam de-un deget in tigaie, nu doar o idee sau deloc, ca la clatite)
- zahar pudra
metoda:
- din faina, praful de sare, ou si apa se amesteca un aluat ca cel de clatite, dar un pic mai gros;
- se curata merele, se scoate mijlocul cu samburi si se taie felii de aprox. 1 cm grosime;
- se trec feliile de mere prin aluat, se prajesc in ulei incins, se cerne zahar pudra pe ele, se servesc (cate au mai ramas....).
Pofta buna!
Sunt tare dragute!!!
RăspundețiȘtergereSi cred ca le vine randul din nou :)...
Ștergere