Mi-a placut foarte mult combinatia acestor doua bunatati - cheesecake si merisoare, care formeaza impreuna o prajitura usoara, dulce-acrisoara. Am trimis reteta la Mixtopia, unde se poate citi printre tot felul de lucruri interesante primul interviu dat de - surle si trambite! - "Caiet cu retete".
ingrediente:
- 250 gr biscuiti digestivi
- 100 gr unt
- 600 gr crema de branza
- 2 linguri faina
- 175 gr zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 2 oua + 1 galbenus
- 400 gr merisoare (pot fi congelate)
- 100 gr zahar
metoda:
- se pun la fiert mersioarele cu 100 gr zahar si se fierb 10-15 minute; daca nu e sezonul lor sau nu aveti merisoare in congelator puteti folosi gem;
- se incinge cuptorul la 180 grade C;
- se sfarma biscuitii (pusi intr-o punga si loviti cu un sucitor, sau in robotul de bucatarie);
- se amesteca biscuitii cu untul topit;
- se tapeteaza o tava (25 x 35 cm) cu hartie de copt;
- se intinde compozitia cu biscuiti in strat uniform in tava, apasand cu dosul unei linguri;
- se amesteca in robotul de bucatarie (la viteza mica) crema de branza cu zaharul, apoi se adauga faina, extractul de vanilie si ouale, unul cate unul;
- se toarna crema peste stratul de biscuiti, apoi se pun gramajoare de gem si se marmoreaza suprafata;
- se coace prajitura 35 de minute, apoi se mai lasa 10 minute in cuptorul cu focul stins;
se lasa la racit in bucatarie, apoi
in frigider peste noapte.
Se poate servi cu zahar pudra deasupra.Detaliu:
Pofta buna!
Un cheescake asemanator fac si eu, dar cu sferturi de feliute de lamaie pudrate cu zahar pe deasupra (preferinta fiicei mele), in loc de merisoare. Dar cum am merisoare in congelator - ca premeditasem sa fac ceescake cu merisoare inca de az'vara - chiar o sa fac asa peste o saptamana.
RăspundețiȘtergereNah...ai destramat vraja, misteru cu bucatarul tau personal...eu incepusem sa ma laud la prietene ca cunosc pe cineva pe internet care are bucatar personal...
:))
bun interviul ;)
Chiar cu lamai deasupra n-am mancat dar cu lemon curd stiu ca-i bun-bun.
ȘtergereMie mi se parea clara treaba cu bucatarul :)) ca daca-i al meu si face papa bun... n-ati gresit cu nimic!
Felicitari pentru interviu si pentru reteta. Imi place mult poza! Sarbatori fericite.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Irina! Iti doresc un 2013 minunat :)
ȘtergereFelicitari pentru interviu!! Cheesecake-ul arata minunat! Un an nou fericit iti doresc!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Paula :)
Ștergere