luni, 21 februarie 2011

Rulada cu branza

Ingrediente
- 250 ml lapte
- 140 gr unt
- 4 oua
- 140 gr faina 
- varf de cutit sare
- 200 gr branza de vaci
- 200 gr branza de burduf
- 1 lingura smantana
- 2 felii sunca taiate marunt
- sare, piper
Metoda
este clasica pentru un aluat oparit, si anume:
- se pune intr-o cratita laptele, untul si putina sare , la foc mic pana se topeste untul, apoi se poate mari flacara pana da un clocot amestecul de lapte si unt;
- se ia cratita de pe foc si se adauga dintr-o data toata faina, cernuta in prealabil, si se amesteca pana cand aluatul se desprinde de pe peretii cratitei;
- dupa ce s-a racit putin , se adauga unul cate unul ouale, amestecand dupa fiecare; nu se adauga urmatorul ou decat cand precedentul a fost bine incorporat;
- tava mare a cuptorului se acopera cu hartie de copt si se intinde pe ea aluatul;
- se da tava in cuptorul incins pe treapta 2 (din 3) pentru cca. 45 de minute, pe cel mai de sus raft;
- in timp ce aluatul e lasat la racit in tava, acoperit cu un prosop de bucatarie, se amesteca ingredientele pentru umplutura - branza de vaci, cea de burduf, sunca , sare si piper - sau oricare alta combinatie de branza, verdeturi, samburi si condimente;
- tava+aluatul+prosopul se intorc rapid cu 180 de grade, cu ajutorul unei a doua tavi, astfel incat sa avem aluatul pe prosopul de bucatarie, cu fata "bronzata" in sus; se intinde pe aceasta fata pasta de branza si se ruleaza strans, cu grija, ajutandu-ne de prosop;
- rulada invelita in folie alimentara se lasa la frigider 3-4 ore, ideal peste noapte, dupa care se taie felii si se serveste.
Pofta buna!












2 comentarii:

  1. sanda,
    intr-adevar e foarte buna, si in plus - decorativa, arata bine pe un platou cu aperitive.

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...