marți, 24 ianuarie 2012

Crema de lamaie (Lemon curd)

Lemon curd este o crema de ou cu lamaie cu gust foarte intens, acrisor-dulceag, cu textura fina. Traditional se unge pe scones la ora ceaiului englezesc, dar se poate folosi la briose, clatite, deserturi cu iaurt sau tarte.
ingrediente:
- 2 lamai
- 2 oua + 1 galbenus
- 50 gr unt
- 100 gr zahar
metoda:
- se spala bine lamaile, cu apa fierbinte; eu le spal si cu putin detergent de vase, le clatesc bine, si le frec cu o periuta;
- se rade coaja lamailor si se stoarce zeama;
- se pune la fiert pe baie de aburi zeama de lamaie cu coaja rasa, zaharul si untul; se lasa pana s-a topit untul si zaharul; am citit intr-o carte ca responsabil pentru "branzirea" cremelor de oua ar fi zaharul nedizolvat, si cum la reteta asta, veti vedea, crema se  fierbe direct pe foc si totusi nu se "branzeste" inclin sa cred ca ar putea fi un adevar in povestea cu zaharul;
- ouale si galbenusul de bat cu telul pana amestecul devine omogen;
- se toarna zeama de lamaie calda peste oua, amestecand continuu, apoi se pune compozitia pe foc; se lasa sa dea in clocot si se fierbe, la foc mic, aproximativ 5 minute (si tot amestecam);
- se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand (sau lipind o folie de plastic pe suprafata cremei), apoi se pune in borcan si se poate pastra la frigider o saptamana.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...