luni, 9 ianuarie 2012

Piept de pui cu sos de ciuperci

N-o fi cea mai aratoasa mancare din lume, dar e buna si se face usor.
ingrediente (4 portii):
- 2 bucati piept de pui (aprox. 1 kg)
- 450 gr ciuperci champignon
- 4 fire ceapa verde
- 150 ml supa de pui
- 1 lingura faina
- 150 ml smantana
- sare, piper
metoda:
- bucatile de piept de pui se sareaza si se pipereaza, apoi se prajesc in ulei incins pe fiecare parte pana se rumenesc; se pune capacul peste tigaie, se face focul mic si se fierbe carnea 10-15 minute; pieptul de pui e gatit atunci cand zeama care iese din el cand e intepat este limpede;
- se scoate carnea din tigaie si se lasa intr-un loc caldut (chiar in cuptorul pornit pe minim);
- se prajesc ceapa si ciupercile taiate felii pana se inmoaie;  se pot stropi ciupercile cu zeama de lamaie, astfel  mancarea nu va fi (foarte) neagra de la ciuperci;
- se adauga supa de pui; dupa ce a dat in clocot se presara faina si se amesteca bine, apoi se adauga smantana, se omogenizeaza, si se pun si bucatile de piept de pui in tigaie; se lasa sa fiarba impreuna 2-3 minute; se serveste cu garnitura dupa plac (aici cu cartofi natur - fierti in apa cu sare, scursi, presarati cu patrunjel si stropiti cu ulei de masline) si cu paine cu unt si ierburi.

Pofta buna!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...