joi, 10 martie 2011

Cereale crocante pentru micul dejun (granola)

Micul meu dejun e compus, in 99 % din cazuri, din fulgi de cereale cu fructe uscate sau alune (combinatii cumparate de-a gata) si iaurt. Studiez de ceva vreme problema, si intr-un final mi-am facut cerealele crocante productie proprie, pornind de la aceasta reteta. Sunt incantata de rezultat! :)
ingrediente (masor cu un pahar gradat de 250 ml, din dotarea masinii de paine):
- 3 cani fulgi de ovaz
- 1/2 cana nuci tocate mare
- 1/2 cana seminte de floarea soarelui prajite si sarate
- 1/4 cana seminte de dovleac
- 1/4 cana seminte de susan
- 2 linguri seminte de in
- 1/4 lingurita scortisoara
- 60 ml apa
- 60 ml ulei de floarea soarelui
- 60 ml miere (jumatate din cat spune reteta initiala si mi se pare suficent de dulce asa)
- 2 linguri zahar brun
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1 cana fructe uscate (aici : caise, stafide si merisoare)
metoda:
- se incinge cuptorul pe mediu;
- intr-o craticioara se pune pe foc apa, uleiul, mierea, zaharul si esenta de vanilie; se lasa sa dea un clocot;
- se amesteca intr-un bol ingredientele uscate, apoi se adauga lichidul din craticioara;
- se intinde amestecul in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt;
- se lasa la cuptor pentru 40-45 de minute, amestecand de 3 ori in acest rastimp;
- se raceste amestecul in tava, sfaramand bucatile mari cat inca sunt calde;
- se pastraza in cutii de plastic inchise bine.
Se poate face cu orice amestec de fulgi de cereale, samburi sau fructe uscate - dupa gust.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...