miercuri, 16 martie 2011

Strudel cu mere




Inca nu am ajuns la maiestria de a-mi face singura foile de placinta, mi se pare testul suprem in aluaturi si ma ingrozesc cand ma gandesc la faza cu intinsul aluatului pe o fata de masa .....pana ajunge subtire ca foita de tigara .... Asa ca folosesc deocamdata foile din comert, n-au decat un "E" !

martie 2013

ingrediente:
- 1 pachet de foi de placinta  de 400 gr
- 1 - 1,2  kg mere
- 3 linguri zahar
- 4 linguri stafide
- 1 lingura pesmet
metoda:
- se incinge cuptorul pe mediu;
- merele spalate si curatate de coaja se taie in sferturi, se curata de samburi si casutele acestora, si se taie felii subtiri;
- se amesteca merele cu zaharul, stafidele si pesmetul;
- pachetul continea 12 foi de placinta, asa ca au  iesit 3 strudele suprapunand cate 4 foi; se ung cu putin ulei (sau unt topit, daca nu ar fi de post), se pune o treime din compozitia cu mere pe latura scurta si se ruleaza strans, inchizand capetele;
- se pun in cuptor pentru 30 de minute, apoi se lasa la racit putin si se servesc cu zahar pudra deasupra.


Pofta buna!

Un comentariu:

  1. ...la Viena se serveste cu o portie generoasa de frisca!

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...