marți, 7 februarie 2012

Spirale cu branza si ceapa

Spiralele acestea sunt bune de mancat ca si gustare langa un pahar de iaurt, sau in loc de paine/chifle langa o mancare. Le trimit la Caietul cu retete care a propus ca tema pentru provocarea "Dulce Romanie" din aceasta luna drojdia.
ingrediente:
- 400 gr faina 650
- 1 pliculet drojdie uscata
- 1 lingurita si jumatate de sare
- 50 gr unt moale
- 1 ou
- 180 ml apa calduta
- 100 gr cascaval ras
- 30 gr fulgi de ceapa uscata (imi imaginez ca se poate face si cu ceapa proaspata, tocata marunt si calita)
- 80 ml apa fierbinte
- 1 lingura verdeturi uscate - eu am pus "Herbes de Provence"
- 15 gr unt moale
metoda:
- se pun la inmuiat fulgii de ceapa in 80 ml apa fierbinte;
- se bate oul cu 180 ml apa pana amestecul devine omogen;
- se amesteca faina cernuta cu sarea si drojdia; se adauga 50 gr unt si oul amestecat cu apa si se framanta aluatul cam 10 minute (cu pauze bine-meritate care sunt de ajutor atat bucataresei cat si aluatului);
- se lasa aluatul la dospit 2 ore intr-un vas uns cu putin ulei si acoperit cu folie de plastic;
- se adauga verdeturile, untul si aproape toata branza la ceapa inmuiata;
- se intinde aluatul cu sucitorul, pe blatul uns cu ulei, pana ajunge sa fie un dreptunghi cu laturile de aprox. 25x40 cm;

- se unge aluatul cu amestecul de branza cu ceapa pana la 1-2 cm de marginea lunga indepartata de bucatareasa; se ruleaza aluatul si se imparte in 12 bucati (se taie la jumatate, apoi jumatatile in doua, iar sferturile rezultate in 3);
- se aseaza spiralele intr-o tava cu hartie de copt, pe taietura;
- se acopera tava cu un servet si se lasa spiralele la dospit, la loc caldut si fara curenti de aer rece, aproximativ o ora;
- intre timp se incinge cuptorul pe treapta 2 (180 de grade C);
- se presara spiralele cu branza ramasa apoi se coc timp de 25-30 de minute;

Pofta buna!
sursa : King Arthur Flour

10 comentarii:

  1. Super bune! Si eu fac ceva asemanator!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca sunt bune cu orice fel de branza si orice "iarba" :)

      Ștergere
  2. Foarte,foarte bune!!!Si arata asa tentant!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt foarte tentante ! Sigur sunt bune .

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicoase! si arata asa de bine !Multumesc tare mult pt participare, sa nu uiti sa imi trimiti mail cu link, fotografie, numele tau si al blogului.
    Te astept si la concursul Sun Food aflat in desfasurare pe blogul meu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deocamdata nu am trimis mailul pentru ca s-ar putea sa mai gasesc ceva potrivit pentru provocare si atunci trimit un singur mail, sa-ti fie mai usor cu organizarea "defilarii" :).

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...