marți, 3 aprilie 2012

Orez cu fructe uscate


Chiar daca e cu fructe uscate,  nu e un desert. Ar merge bine cu piept de pui la gratar, sau pur si simplu. Mi-a placut combinatia cam neobisnuita de ingrediente, care seamana cu cea de la pui indian .
ingrediente (3 portii):
- 4 caise uscate
- 1 ceapa medie tocata
- 90 gr orez cu bobul lung
- praf cardamon
- sare, piper
- 300 ml supa de legume + 4 linguri
- 40 gr stafide
- 20 gr fulgi de migdale prajite
- fire de arpagic pentru ornat
metoda:
- se taie fasii subtiri caisele uscate si se lasa la inmuiat in 4 linguri de supa
- se caleste ceapa  4-5 minute in putin ulei; se adauga orezul si praful de cardamon si se calesc inca 5 minute; - se adauga supa, stafidele, migdalele si caisele, sare si piper; cand incepe sa fiarba se acopera cratita cu capac si se micsoreaza flacara la minim; se lasa totul la fiert cam 20 de minute, pana s-a evaporat lichidul si orezul e fiert; - se rasfira orezul cu o furculita si se serveste cald.


6 comentarii:

  1. Cand am citit titlul puteam sa jur ca este desert, dar combinatia este inedita si imi place!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) m-am gandit eu ca trebuie sa zic din prima fraza ca nu e un desert !

      Ștergere
  2. Bun si aratos orezul tau.O zi minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. si mie imi place combinatia!! interesanta!!felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca mai sunt si altii cu gusturi "ciudate" :))

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...