O minunatie de paine, pufoasa la interior si crocanta la exterior, si-n plus cu aroma de unt si ierburi ... Incepi s-o mananci imediat ce ai scos-o din cuptor pentru ca miroase innebunitor si nu-i poti rezista! Combinatia de condimente poate fi facuta dupa placul fiecaruia.
ingrediente pentru aluat:
- 225 gr lapte
- 55 gr unt
- 1 lingura cu varf zahar
- 2 lingurite rase sare
- 2 oua
- 1 pliculet drojdie uscata
- 525 gr faina 550 cernuta
- 20 gr amidon
ingrediente pentru umplutura:
- 110 gr unt la temperatura camerei
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita fulgi de ceapa
- 1 catel de usturoi tocat
- piper
metoda:
- laptele, untul (pentru aluat), sarea si zaharul se pun intr-o cratita la fiert; se lasa sa dea un clocot apoi se ia de pe foc si se lasa la racit;
- se amesteca intr-un bol faina, amidonul, drojdia, ouale si laptele caldut; se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de mana, apoi se pune la dospit, acoperit cu folie alimentara, intr-un loc caldut, timp de o ora;
- intre timp se amesteca untul cu celelalte ingrediente pentru umplutura;
- se tapeteaza tava cu hartie de copt; mie mi-au trebuit doua tavi cu dimensiunile 25 x 10.5 x 7.5 cm (masurate pe interior); daca folositi o tava mai lunga si incap toate discurile de aluat intr-una, resturile de pot coace pe hartie de copt si nu e nevoie de 2 tavi de chec;
- se intinde aluatul cu sucitorul pe blatul usor infainat, pana cand ajunge la grosimea de aprox. 1 cm; se taie cercuri (cu un pahar am taiat eu; atentie ca diametrul instrumentului pentru decupat sa nu fie mai mare decat latimea tavii);
- se unge fiecare cerc pe jumatate cu amestecul de unt si ierburi; se impatureste discul de aluat in doua si se aseaza in tava;
- se ung si resturile de aluat cu amestecul de unt si se aseaza una peste alta cate 2-3 - fie in forma, fie pe hartie de copt, pe o tava mai mare;
- se incinge cuptorul pe 180 de grade C (la mine - treapta 2); se lasa painea la crescut o jumatate de ora, apoi se coace timp de aprox. 25-30 de minute, depinde de cuptor (la al meu, coc 10 minute pe treapta 2, apoi reduc focul la 1 si 1/2 si mai coc 20 de minute); daca partea superioara devine prea maronie se poate acoperi cu folie de aluminiu in ultimele minute.
Pofta buna!
sursa
Foarte aromata!Eu sunt sub impactul unei paini asemanatoare (acelasi aluat, dar fara umplutura) si este de-a dreptu' minunata!
RăspundețiȘtergereAsta e atat de aromata incat se poate manca si goala, chiar si de catre un nu-prea-mare-amator-de-paine ca mine :)
ȘtergereFoarte interesanta!
RăspundețiȘtergeresi buna, Anonim :)
Ștergere