vineri, 13 iulie 2012

Satay de pui cu sos de arahide


Satay este un fel de mancare indonezian care consta din bucati de carne infipte pe tepuse si fripte, servite cu un sos mai mult sau mai putin picant.  Stiu ca ce se vede in imagini nu sunt frigarui... dar a fost prea cald pentru a sta langa gratar asa ca am ales varianta mai rapida - in tigaia-gratar, pe aragaz, iar frigaruile de saptamana trecuta n-au mai apucat cinstea de a fi fotografiate.

ingrediente pentru frigarui:
- 500 gr piept de pui (sau pulpe)
- 125 ml ulei de floarea soarelui
- zeama de la 1/2 lamaie
- 2 linguri sos de soia
- 1 ceapa verde
- 1 lingura ghimbir proaspat, tocat
- 4 catei de ustroi tocati
ingrediente pentru sos:
- 2 linguri de ulei
- 2 fire ceapa verde
- 125 ml apa
- 150 gr unt de arahide
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 lingurita zahar
- 1 lingura sos de soia
metoda:
- se taie carnea de pui in cubulete de 2-3 cm;
- se amesteca toate ingredientele pentru marinata, intr-o punga cu fermoar; se adauga carnea si se lasa in frigider de pe o zi pe alta (sau la temperatura camerei 2-3 ore; totusi recomand prima varianta, carnea devine mult mai frageda, aproape se topeste in gura);
- pentru sos se caleste ceapa tocata in ulei; cand s-a inmuiat se adauga celelalte ingrediente; se fierbe totul la foc mic, amestecand din cand in cand, aproximativ 5 minute, pana cand sosul se leaga si se ingroasa putin.
Se serveste cu orez sau cu legume facute oarecum chinezeste, dar mie imi place carnea cu sos, fara nici o garnitura.


Pofta buna!

Un comentariu:

  1. una ziua,

    As dori sa fac un schimb de linkuri cu blog ul dvs. Site ul meu este nou si am nevoie de reclama deorece este de cateva zile online. Detin si domeniul www.horiavirlan.ro daca doriti va pot pune link ul dvs pe acest site si dvs sa puneti link ul de la site ul meu pe care doresc sa il promovez.

    Astept un raspuns la office@pixelmarketing.ro

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...