miercuri, 30 ianuarie 2013

Saratele fragede



In aceasta luna am avut de pregatit, in secret, o reteta de pe blogul Delicious Flavours. Am simtit oarecari afinitati intre mine si Angela, sau poate avem obiceiuri culinare mostenite asemanatoare: pe blogul ei sunt feluri de mancare pe care le fac si eu, dar e interesant ca exista variatiuni iar rezultatul final nu e chiar la fel (ciorba/supa de salata verde, sau cuiburile de viespi). Pentru provocarea secreta am ales reteta de saratele fragede pe care Angela o are de la mama ei (am inversat proportia unt/untura, in rest am respectat reteta) - se topesc in gura si trebuie multa vointa sa nu le mananci pe toate intr-o zi!

inrgediente:
- 600 gr faina
- 25 gr drojdie proaspata
- 100 ml lapte
- 1 lingurita rasa zahar
- 100 gr unt
- 250 gr untura
- 3 galbenusuri
- 3 lingurite rase sare
- 1 albus + 1 lingura de lapte -  pentru uns
- fulgi de ardei iute, seminte de susan, parmezan sau cascaval ras
metoda:
- se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingurita de zahar; se lasa la loc caldut pana cand incepe sa se umfle;
- se amesteca faina cu sare, unt si untura; se adauga cele 3 galbenusuri si amestecul de lapte cu drojdie; se framanta aluatul pana e omogen si catifelat;
- se imparte aluatul in doua parti egale care se invelesc in folie alimentara si se lasa in frigider 30 de minute;
- se incinge cuptorul pe mediu;
- se intinde o bucata de aluat pe blatul usor infainat pana ajunge la grosimea de 6-7 mm; se unge cu albusul batut cu putin lapte, se presara amestecul de condimente, samburi si branza, se preseaza putin cu palmele;
- se taie fasii de aluat cu latimea de aprox. 1 cm si se aseaza pe tava cu hartie de copt;
- se coc saratelele 20-25 de minute, pana devin aurii.

Pofta buna!

8 comentarii:

  1. Buna Liana, ma bucur foarte mult ca ti-au placut saratelele :)
    Cat despre obiceiurile culinare, nu este de mirare ca avem retete asemanatoare avand in vedere si tu esti in partea de vest a tarii :P
    Te mai astept cu drag pe la mine, pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo, daaaa - ne-au placut foarte mult, sigur o sa mai fac :). Multumesc pentru reteta!

      Ștergere
  2. foarte bune si fragede....fac ptr a 2-a oara astazi sa avem si de craciun.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...