luni, 22 august 2011

Tarta crocanta cu prune


Cu ce altceva sa ma alatur eu actiunii provocatoare "Dulce Romanie" decat cu o tarta ...?
ingrediente aluat:
- 200 gr faina
- 1 lingurita scortisoara
- 90 gr unt rece taiat cubulete
- 1 ou
- priza de sare
ingrediente umplutura:
- 1 kg prune
- 100 gr zahar
- 3 linguri amidon
ingrediente firmituri
- 100 gr faina
- 50 gr unt
- 50 gr zahar brun deschis
- 1/2 lingurita scortisoara
metoda:
- se face aluatul de tarta amestecand (in robotul de bucatarie) faina cu untul, sarea si scortisoara; cand seamana cu niste firmituri se adauga oul si se amesteca pana cand se aduna aluatul intr-o bila (daca e nevoie se poate adauga 1 lingura de apa rece); se inveleste aluatul in folie alimentara si se lasa in frigider minim 30 de minute;
- prunele spalate si fara samburi se taie felii subtiri;
- se amesteca ingredientele pentru firmituri;
- se coace "in orb" aluatul la foc mediu (200 grade - treapta 2) 15 minute, apoi se scot greutatile si se umple tarta cu prunele amestecate cu zahar si amidon, se presara deasupra compozitia pentru firmiturile crocante si se coace inca 40 de minute la foc ceva mai mic (190 grade zice reteta), treapta 2 far'un sfert la cuptorul meu).
E foarte buna calduta sau rece. Prunele acrisoare peste blatul cu gust bun de unt, crocant, acoperite de firmiturile crocante si ele - este o bunatate de tarta! Reteta e din cartea "500 de retete de placinte si tarte" - cadou de la sora :) .

 Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Trebuie sa fie minunata tarta,Te felicit si pt blog pentu mine e o incantare !Mari

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...