Reteta partial inspirata de Delia cu ale ei aluaturi, partial de revista "secretele bucatariei", e si tarta si cheesecake, are si fructe de sezon dar si samburi - un desert plin de calitati!
ingrediente pentru aluat (6 tarte cu diametrul de 10 cm):
- 100 g faina 000
- 80 g faina integrala de grau
- 20 g nuci macinate
- 1 praf de sare si unul de cuisoare macinate
- 50 g zahar
- 100 g unt rece taiat cubulete
- 1 galbenus
- 4 linguri apa rece
pentru umplutura:
- 200 g branza de vaci
- 30 g zahar
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 linguri gris
- 1 ou
- 1/2 lingurita scortisoara
- 8-9 prune
- fulgi de migdale
metoda:
- aluatul se poate prepara in robotul de bucatarie sau manual; se amesteca fainurile cu nuci, sare, cuisoare si zahar; se adauga untul, se amesteca rapid pana cand compozitia are aspect de firmituri; se adauga apoi galbenusul si cata apa e necesara ca sa lege aluatul (la mine, 4 linguri); se amesteca pe cat de putin se poate; se inveleste aluatul in folie de plastic si se lasa in frigider 30 de minute;
- se incinge cuptorul la 180 grade C;
- prunele, fara samburi, se taie in sferturi;
- se amesteca branza de vaci cu sucul de lamaie, zahar, ou, scortisoara, esenta de vanilie si gris;
- se imparte aluatul in 6 parti egale; se intind pe blatul usor infainat, apoi se aseaza in formele unse cu unt; se inteapa aluatul cu o furculita de 4-5 ori, apoi se coc crustele timp de 10 minute; ca sa fie mai usor de manevrat eu pun toate formele pe o tava mai mare, de pizza;
- se umplu cu crema de branza de vaci, se aseaza deasupra feliile de prune si fulgi de migdale;
- se coc tartele 25-30 de minute.
Pofta buna!