Mi se pare ca broccoli nu se potriveste cu orice si nu se poate gati bine oricum. Una din combinatiile in care ii sta bine este insa aceasta: cu paste si piept de pui. Am cautat asadar pe world wide web retete cu aceste trei ingrediente, si iata ce a rezultat din ce mi-a ramas din minte in urma vastei cercetari. Reteta de fata mai primeste o mare bulina rosie pentru ca foloseste pentru gatit doar 2 vase, o cratita in care fierb pastele si broccoli, si o tigaie pentru restul ingredientelor. Ca la orice reteta geniala, cantitatile sunt orientative, importante fiind ingredientele.
ingrediente (3-4 portii):
- 1 bucata piept de pui
- 1 bucata broccoli
- 200 g paste fainoase
- 1 lingura ulei de masline
- 1 catel de usuroi
- 4 rosii uscate (in ulei)
- salvie uscata, unt (cat o nuca)
- sare, piper
- parmezan ras pentru servit
metoda:
- broccoli se taie buchetele mici si se spala;
- se pune la fiert o cratita mare de apa cu sare; cand clocoteste se adauga pastele; cu 3-4 minute inainte de a fi fierte se adauga broccoli;
- se incinge o tigaie; se adauga o lingura de ulei, apoi pieptul de pui taiat cubulete cu latura de 2-3 cm; se prajeste carnea cateva minute, pana incepe sa se rumeneasca; se adauga untul, salvia uscata, usturoiul tocat si rosiile uscate taiate bucatele, sare si piper; se gatesc toate, amestecand, 2-3 minute, apoi se adauga pastele si broccoli.
Mancarea se serveste calda, cu
Pofta buna!