Aceste briose sunt inspirate de cozonacul german de Craciun (numit Stollen), au fructe uscate, nuci, migdale, martipan si scortisoara. Miros a iarna si a Craciun, sunt consistente si aromate, perfecte pentru micul dejun, cu un borcanel de iaurt alaturi.
ingrediente:
- 200 g faina 000
- 50 g migdale macinate
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de soda
- 1/4 lingurita scortisoara
- 100 g zahar tos
- 100 g martipan taiat cubulete
- 25 g nuci tocate mare
- 50 g fulgi de migdale
- 25 g stafide
- 50 g merisoare uscate
- 5o g caise uscate taiate cubulete
- 2 oua
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 125 ml iaurt
metoda:
- se incinge cuptorul la 200 g Celsius
- se amesteca faina, migdale macinate, zahar, praf de copt, bicarbonat, martipan, nuci si fructe uscate;
- separat se amesteca ouale cu uleiul si iaurtul;
- se mesteca cele doua compozitii, fara a insista prea mult;
- se repartizeaxza aluatul in 12 hartiute de briose; se coc in tava speciala timp de 5 minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 160 grade C si se mai coc 15 minute sau pana cand scobitoarea infipta in mijlocul briosei iese curata.
Pofta buna!
sursa