mai cunoscute sub numele original de Peanut Butter Cookies.
Mie imi place untul de arahide - langa frigarui de carne de pui sau in sosuri cu iz chinezesc. Nu imi place uns pe paine cu gem deasupra, cum vad prin in filme ca se manaca in Lumea Noua (de fapt nici n-am incercat, stiu dinainte ca nu imi place) asa ca eram foarte curioasa daca o sa ne placa aceste fursecuri. Am urmat reteta Annei Olson, reducand cantitatea de zahar insa, si am constat ca ne plac. Asadar notez reteta.
ingrediente:
- 115 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahar brun
- 50 g zahar alb
- 1 ou
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 150 g unt de arahide (reteta spune cca 125 gr, eu am pus tot ce mai aveam in borcan)
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 190 g faina
- un praf de sare
metoda:
- se incinge cuptorul la 180 de grade C;
- se freaca untul cu zaharul 2-3 minute, la robotul de bucatarie;
- se adauga oul, esenta de vanilie, apoi untul de arahide;
- se amesteca faina cu bicarbonatul si cu sarea, apoi se adauga la compozitia cu unt de arahide;
- se ia cu lingurita o cantitate mica de aluat, se formeaza intre palme o biluta (2-3 cm diametru) care se aseaza pe o tava cu hartie de copt; se continua la fel cu restul de aluat, asezand bilele la 5 cm distanta una de alta; se aplatizeaza bilele cu o furculita infainata, creand modelul specific acestor fursecuri;
- aluatul ramas se poate pune in frigider pana se coace prima transa, pentru a nu se inmuia prea mult (asta daca coaceti cate-o tava deodata);
- se coc timp de 10 minute apoi se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca;
Pofta buna!