E o reteta simpla si rapida, potrivita pentru o cina ne-carnivora.
ingrediente:
- 200 gr paste fainoase
- o inflorescenta de broccoli (cam 500 gr inainte de a-l curata)
- 3 catei de usturoi tocati
- 200 ml smantana pentru gatit
- 100 gr crema de branza de vaci
- 100 gr grana padano (sau alta branza tare)
- sare, piper, fulgi de ardei iute
metoda:
- se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj;
- se desface broccoli in buchetele mici; cozile care nu sunt prea groase se curata si se taie marunt; se spala bine;
- se orneaza cu fulgi de ardei iute (ca arata foarte bine combinatia de culori, dupa cum am vazut eu la Andreea ) si cu feliute subtiri de branza.
Pofta buna!
ingrediente:
- 200 gr paste fainoase
- o inflorescenta de broccoli (cam 500 gr inainte de a-l curata)
- 3 catei de usturoi tocati
- 200 ml smantana pentru gatit
- 100 gr crema de branza de vaci
- 100 gr grana padano (sau alta branza tare)
- sare, piper, fulgi de ardei iute
metoda:
- se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj;
- se desface broccoli in buchetele mici; cozile care nu sunt prea groase se curata si se taie marunt; se spala bine;
- se caleste usturoiul in putin ulei, scurt, cu grija sa nu se arda (va deveni amar); se pun in tigaie bucatelele de broccoli si se invart in uleiul incins, apoi se toarna cam 100 ml apa si se fierbe broccoli la foc mic, amestecand din cand in cand pana ajunge la consistenta dorita - mai moale sau "al dente" (cam 5-7 minute);
- se scoate broccoli pe o farfurie si se incalzeste in tigaie smantana amestecata cu crema de branza; cand da in clocot se adauga grana padano rasa, se adauga pastele fierte si broccoli; se potriveste de sare si piper;- se orneaza cu fulgi de ardei iute (ca arata foarte bine combinatia de culori, dupa cum am vazut eu la Andreea ) si cu feliute subtiri de branza.
Pofta buna!
minunat :)
RăspundețiȘtergereMultumesc :)
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
Ștergere