Supa de salata nu-mi prea place dar e intre preferatele jumatatii mele - motiv pentru care as face bine sa-mi notez reteta, care-i foarte simpla si tocmai de-asta usor de uitat.
ingrediente:
- 200 g kaiser (sau slanina taiata cubulete)
- 2 catei de usturoi
- 2 capatani de salata
- 3 oua
metoda:
- se prajeste kaiserul - cu putin ulei daca nu e prea grasa carnea; se adauga usturoiul tocat si se calesc impreuna 30 de secunde, amestecand; se toarna 2 l de apa;
- cand fierbe apa se adauga salata rupta in bucatele; se lasa sa fiarba putin, cat sa se inmoaie salata;
- se freaca un galbenus cu putina apa rece, apoi se adauga cate putin din supa fierbinte; cand amestecul e diluat si caldut se adauga in supa, amestecand, si se lasa sa mai dea un clocot;
- se bate albusul ramas cu celelalte 2 oua, cu putina sare, si se prajeste o omleta; cand e gata se taie bucatele si se adauga la supa, care se potriveste de sare si piper si se serveste calda.
Pofta buna!
ingrediente:
- 200 g kaiser (sau slanina taiata cubulete)
- 2 catei de usturoi
- 2 capatani de salata
- 3 oua
metoda:
- se prajeste kaiserul - cu putin ulei daca nu e prea grasa carnea; se adauga usturoiul tocat si se calesc impreuna 30 de secunde, amestecand; se toarna 2 l de apa;
- cand fierbe apa se adauga salata rupta in bucatele; se lasa sa fiarba putin, cat sa se inmoaie salata;
- se freaca un galbenus cu putina apa rece, apoi se adauga cate putin din supa fierbinte; cand amestecul e diluat si caldut se adauga in supa, amestecand, si se lasa sa mai dea un clocot;
- se bate albusul ramas cu celelalte 2 oua, cu putina sare, si se prajeste o omleta; cand e gata se taie bucatele si se adauga la supa, care se potriveste de sare si piper si se serveste calda.
Pofta buna!
E si mai buna supa asta daca-i mai pui marar taiat marunt si un strop de otet. Are gust de primavara!
RăspundețiȘtergereParca as fi pus si eu ceva acrisor in ea. Amatorul de supa de salata a mancat doua portii si-a zis ca-i foarte buna, dar nu ca-i "ca la bunica" - poate acreala si marau sa-i lipseasca, o sa fac si o versiune 2.0 :)
ȘtergereHmmm...n-am mancat asa niciodata si parca nici n-as incerca...eu o fac cu salata, jintuiala, usturoi si marar. Fara carne, fara ou.
RăspundețiȘtergerePai - "cate bordeie, atatea obiceie" , dar vad ca revine ideea de acrisor si marar, inseamna ca o fi ceva acolo ... :)
Ștergere