joi, 11 august 2011

Clafoutis cu caise si afine


Cum ne-a placut foarte mult cel cu cirese, am incercat clafoutis si cu alte fructe. Si compozitia aluatului e putin diferita, mai calorica adica pentru ca are frisca, a iesit ceva mai cremoasa ca textura (mai putin gumoasa).
ingrediente:
- 600 gr caise
- 2-3 linguri afine
- 4 oua
- 3 pliculete zahar vanilat
- 100 gr zahar (sau 125 gr zahar si esenta de vanilie / jumatate de pastaie de vanilie)
- 75 gr faina
- 100 ml lapte
- 150 gr frisca lichida
metoda:
- se incinge cuptorul pe treapta 2 (200 grade C)
- se oparesc caisele 20-30 de secunde, se lasa la racit, apoi se decojesc, de desfac in jumatati si se scot samburii;
- se sparg samburii de caisa si se opareste miezul, pentru a se curata usor de pielita maronie;
- se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat; se adauga faina, laptele si frisca; (o adevarata gospodina ca mine, care descopera ca laptele din frigider a expirat demult :D, poate inlocui laptele cu lapte praf - preparat conform instructiunilor de pe ambalaj);
- se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si se aranjeaza deasupra jumatatile de caise si afinele;
- se coace prajitura 30 de minute, in ultimele 15 reducand putin temperatura din cuptor (dar asta depinde de cuptor, la al meu asa trebuie sa procedez);
- se presara miezul de samburi de caise si se serveste calduta.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...