Este o reteta foarte simpla, si tocmai pentru ca e simpla o s-o uit daca nu o notez.
ingrediente:
- 1 kg dovlecei
- 3 oua
- 125 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 100 ml lapte
- 30 ml ulei
- branza de burduf - cam 200 gr
- parmezan
metoda:
- se incinge cuptorul pe mediu (treapta "2 fara un sfert" )
- dovleceii se spala, se curata si se taie felii foarte subtiri (se poate si cu razatoarea - latura care taie felii);
-se bat ouale, se adauga uleiul si laptele; se toarna peste feliile de dovlecel;
- se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga la compozitia cu oua, se adauga branza de burduf sfaramata si eventual sare, daca mai e nevoie;
- se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet si ce cocace aproximativ 30 de minute, pana cand budinca e rumena.
Se potriveste bine cu o salata de rosii, dar si cu ceva sunca pentru cei care vor neaparat si carne :).
Pofta buna!
ingrediente:
- 1 kg dovlecei
- 3 oua
- 125 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 100 ml lapte
- 30 ml ulei
- branza de burduf - cam 200 gr
- parmezan
metoda:
- se incinge cuptorul pe mediu (treapta "2 fara un sfert" )
- dovleceii se spala, se curata si se taie felii foarte subtiri (se poate si cu razatoarea - latura care taie felii);
-se bat ouale, se adauga uleiul si laptele; se toarna peste feliile de dovlecel;
- se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga la compozitia cu oua, se adauga branza de burduf sfaramata si eventual sare, daca mai e nevoie;
- se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet si ce cocace aproximativ 30 de minute, pana cand budinca e rumena.
Se potriveste bine cu o salata de rosii, dar si cu ceva sunca pentru cei care vor neaparat si carne :).
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu