sâmbătă, 11 iunie 2011

Rulada de pui cu merisoare

ingrediente:
- 3 bucati piept de pui (cam 900 gr)
- 100 gr merisoare uscate
- 1 legatura ceapa verde
- 3 linguri pesmet
- sucul unei portocale (optional)
- sare, piper
pentru sosul de merisoare:
- 200 gr gem de merisoare
- 100 ml  + 1 lingura apa
- 1 lingura amidon
metoda:
- se taie marunt ceapa verde;
- merisoarele se lasa putin la inmuiat in sucul de portocala, daca avem vre-una ratacita prin bucatarie si nu stim ce sa facem cu ea; daca nu avem portocala, se pot inmuia fructele in 1-2 linguri apa rece;
- se amesteca merisoarele cu ceapa verde si pesmetul, se potriveste de sare;
- se spala pieptul de pui si se curata; se pastraza doar "lobii" mari din pieptul de pui; se sareaza si se pipereaza pe ambele fete;
- se incinge cuptorul pe mediu;
- se imparte compozitia cu merisoare pe bucatile de piept de pui care se ruleaza cu grija si se invelesc in folie de aluminiu; se poate pune si o bucatica de hartie de copt intre folie si carne, daca nu vrem sa mancam si molecule de Al, dar la gustul sau consistenta carnii nu se simte nici o diferenta;


- se pun pachetelele intr-o tava si se coc 40-45 de minute;
- pentru sos, se pune la fiert gemul de merisoare cu 100 ml apa; cand fierbe se adauga amidonul dizolvat in apa si se lasa sa fiarba putin, pana se ingroasa;
- se servesc felii de rulada cu sos de merisoare; in imagini - garnitura de cartofi noi.

sursa de inspiratie : Anna Olson
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...