joi, 9 iunie 2011

Quiche cu ton

O combinatie neobisnuita, dar pe care vreau sa o retin pentru cand nu ma pot hotari daca mi-e mai pofta de peste sau de o tarta. Sursa e aceasta .
ingrediente:
- 300 gr faina 000 cernuta
- 150 gr unt rece taiat cubulete
- 1/2 lingurita sare
- 5 linguri apa rece
- 2 conserve (a 185 gr) ton scurs
- 2 linguri mustar
- 1/2 ardei verde taiat fasiute
- 200 gr smantana
- 50 gr cascaval ras
- 3 oua
- 2 cepe verzi taiate marunt
- sare, piper
- o rosie taiata felii subtiri
metoda:
- se preapara rapid aluatul, la robot : se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga untul - mixand pana se obtine o compozitie care seamana a firmituri; se adauga apa si se mizeaza putin, pana aluatul se aduna intr-o bila; se inveleste in folie si se lasa in frigider 30 de minute;
- se coace alautul "in orb", pe treapta 2, pentru 15 minute, apoi fara greutati 10 minute;
- se unge tarta cu 2 linguri de mustar, apoi se toarna compozitia formata din ingredientele ramase, in afara de feliile de rosie care se aseaza deasupra;
- se mai coace tarta 40 de minute.
Mie mi-a placut; el a spus ca e ciudata, dar a mancat 2 felii :).

Pofta buna!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...