Parca nu-s "chiftele". Le-as zice placintele, dar acest cuvant are prea multe intelesuri. Crochete ... parca n-ar fi; in engleza le zice "fritters" - sa traducem asta cu "prajite"? N-am idee, dar oricum le-am spune, sunt foarte bune! Sunt excelente langa o salata simpla de rosii cu feta si ulei de masline.
ingrediente:
- 3 dovlecei (1.2 kg, cantariti necuratati, cum ii luam din piata)
- 3 oua
- 150 gr faina
- o ceapa
- sare, piper
metoda:
- se spala dovleceii si se curata; se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu o lingurita de sare si se lasa la scurs cam 10 minute; in acest timp se face salata din rosii+feta+ulei de masline, nimic de povestit;
- se bat usor ouale; se adauga ceapa tocata; se stoarce dovlecelul si se adauga in vasul cu ouale si ceapa, se adauga faina si se amesteca bine;
- se potriveste de sare si piper;
- se incinge putin ulei intr-o tigaie de teflon si se pune cate o lingura din compozitia cu dovlecei, aplatizand putin; in tigaia mea incap 4 placintele deodata;
- se prajesc pe ambele fete; fiind subtirele nu dureaza mult - poate 5 minute pentru o sarja.
Pofta buna!
Bune chestii :))
RăspundețiȘtergereSi mie-mi place dovlecelul adaugat in diverse ;).
Gaby, acum incep si eu sa descopar bunatati din dovlecel, pentru ca el in sine nu-mi prea place, dar in combinatii poate fi foarte bun.
RăspundețiȘtergereEu obisnuiesc sa fac in fiecare vara chiftele de dovlecei cruzi, o reteta asemanatoare de la Sanda Marin (1 kg dovlecei, 1 ou, 30gr faina, 50 gr telemea desarata, marar, piper - fara ceapa).
RăspundețiȘtergereTocmai mi s-a facut pofta, ma duc la piata sa iau dovlecei si marar.
Suna bine partea cu telemaua, o sa incerc, dar fara marar ca nu-mi place deloc, si pastrez ceapa ca da bine si o suportam :)
ȘtergereCe-aveti, oameni buni, cu mararul? nici fostul meu sot nu-l suporta, asa ca am divortat pana la urma. Mararul, o iubire vesnica :))
ȘtergereFiica-mea nu suporta ceapa calita, asa ca n-o pot folosi.
Sa-ti spun drept, fara marar reteta mi s-ar parea ca nu are niciun haz, asa nu o mai recomand.
Editia mea de Sanda Marin are chiftelute de dovleac cum zici tu dar fara branza, asa ca voi incerca eu combinatia cu ceapa si branza fara marar :))
ȘtergereScuze, le-am incurcat! Nu Sanda Marin, ca asta-i antediluviana, ci Silvia Jurcovan. Mie mi se par la fel de vechi amandoua, de asta le tot incurc.
RăspundețiȘtergere