Cunoscuta sub numele de salata Nicoise, adica de la Nisa. Fata de reteta originala facuta celebra de Julia Child am adaugat capere.
ingrediente:
- 650 gr cartofi
- 200 gr fasole verde
- 1 conserva de ton bucati in ulei, scursa (120 gr)
- 2 rosii
- 3 linguri masline negre fara samburi
- 2 oua
- 1 lingura capere
- o conserva mica de ansoa
- frunze de salata
- pentru vinegreta: 1 lingura de otet de vin alb, 3 linguri de ulei, cam 50 ml apa rece, sare.
metoda:
- se pregatesc toate ingredientele dinainte pentru ca e o salata care se asambleaza chiar inainte de a fi servita;
- se fierb in coaja cartofii spalati; cand s-au racit putin se curata si se taie bucati (in 4 daca nu sunt prea mari);
- se fierbe fasolea, ouale; cand s-au racit ouale se decojesc si se taie in 6;
- se taie felii rosiile, se scurg conservele de peste;
- se pregateste vinegreta : se pun toate ingredientele intr-un borcanel, se inchide bine cu capacul si se scutura zdravan;
- se spala salata verde;
- inainte de a servi salata, se aranjeaza ingredientele intr-un bol si se toarna vinegreta peste ele.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu