joi, 21 aprilie 2011

Orez cu sos caramel

Simplu de tot. Desertul acesta mi-l cerea tata de fiecare data cand, studenta fiind (si nestiind eu sa gatesc prea multe) mergeam acasa pentru un sfarsit de saptamana :).
ingrediente:
- 100 gr orez
- 200 ml lapte
- praf de sare
- 2 pliculete zahar vanilat
ingrediente pentru sos :
- 2 linguri zahar
- 250 ml lapte
- 2 lingurite amidon de porumb
metoda:
- se spala orezul pana cand apa ce curge de pe el e transparenta;
- se pune la fiert in apa (de 3 ori volumul orezului, dupa ochi ...) cu un praf de sare;
- cand a scazut apa se adauga laptele si zaharul vanilat si se fierbe pana cand scade aproape complet si laptele;
- se pune zaharul intr-o craticioara si se caramelizeaza; cand ajunge la culoarea potrivita se toarna laptele si se lasa sa fiarba pana se dizolva tot zaharul caramelizat;
- se dizolva amidonul in putin lapte rece si se toarna peste caramel;
- se fierbe putin, amestecand continuu, pana se ingroasa sosul;
- se serveste orezul cu sos deasupra, cald sau caldut.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...