Se face atat de simplu incat de cativa ani nu mai folosim cremele din plic ci alegem aceasta varianta "home made".
ingrediente:
- 1/2 l lapte
- 3 pliculete zahar vanilat
- 150 gr zahar
- 75 gr faina
- 4 oua
metoda:
- se pune la fiert laptele cu zaharul vanilat;
- intre timp se freaca ouale cu zaharul (un robot de bucatarie face asta foarte bine);
- se adauga faina si apoi, putin cate putin, laptele fiert si putin racit;
- se pune crema pe foc, amestecand mereu, pana incepe sa fiarba; se freaca viguros , sa se desfaca eventualele cocoloase;
- se adauga putin unt, si se amesteca din cand in cand pana se raceste, sa nu faca crusta.
Se foloseste la choux a la creme, cremes si multe alte deserturi.
Pofta buna!
ingrediente:
- 1/2 l lapte
- 3 pliculete zahar vanilat
- 150 gr zahar
- 75 gr faina
- 4 oua
metoda:
- se pune la fiert laptele cu zaharul vanilat;
- intre timp se freaca ouale cu zaharul (un robot de bucatarie face asta foarte bine);
- se adauga faina si apoi, putin cate putin, laptele fiert si putin racit;
- se pune crema pe foc, amestecand mereu, pana incepe sa fiarba; se freaca viguros , sa se desfaca eventualele cocoloase;
- se adauga putin unt, si se amesteca din cand in cand pana se raceste, sa nu faca crusta.
Se foloseste la choux a la creme, cremes si multe alte deserturi.
Pofta buna!
cat unt se pune?
RăspundețiȘtergereNu e obligator, dar cand pun iau o bucata cam cat o nuca.
Ștergere