vineri, 24 februarie 2012

Lichior de cafea

Sa ne mai si alcoolizam putin, zic. Pentru a putea gusta cate-un paharel seara am folosit cafea decofeinizata. Cana folosita ca unitate de masura - 250 ml.

ingrediente:
- 2 cani cafea macinata
- 2 cani zahar
- 2 1/2  - 3 cani apa
- 1 cana alcool
metoda:
- se pun toate ingredientele intr-o sticla cu capac;
- in fiecare zi timp de o saptamana se scutura bine sticla, o data sau de doua ori pe zi;
- se strecoara licoarea prin filtru de hartie;
- se gusta, cu masura; (se mai poate completa cu apa, daca vi se pare prea tare - se mai lasa 2-3 zile la loc intunecat, apoi se gusta din nou ...).
Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Mmmmmmm, de cafea...tare bun!!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. ...si se tot gusta, se tot gusta, ca trebe sa fie tare bun!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper sa fie bun, deabia astept sa prepar si va spun dupa aceea cum a iesit. O sa fie o bautura de casa toc,mai buna pentru sarbatorile de iarna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie tare mi-a placut, pentru ca imi place gustul de cafea foarte mult :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...