sâmbătă, 4 februarie 2012

Fish pie

Acestui fel de mancare ii las numele englezesc, oricat nu-mi place mie sa vorbesc doua limbi deodata. Ne place foarte mult, am facut acest "fish pie" de multe ori asa ca e deja intre traditionale la noi acasa.
ingrediente:
- 600 gr file de peste alb (macrou)
- 300 gr macrou afumat
- 200 gr mazare
- 3 cepe
- 2 catei de usturoi
- 300 ml vin alb
- 150 ml smantana pentru gatit
- patrunjel
- piure de catofi din aprox. 500 gr cartofi);
metoda:
- se taie bucati pestele, scotand eventualele oase; (daca se foloseste trunchi de merlucius se face asa : se pune apa la fiert, cand fierbe se pune pestele si se lasa sa fiarba 5-10 minute; se scoate pestele, se lasa la racit, apoi se desprinde cu usurinta carnea de pe oase)
- se caleste ceapa tocata mare intr-o tigaie incapatoare;
- se pun la fiert cartofii in apa cu sare; se incalzeste cuptorul pe treapta 2 (sau 180 de grade C);
- se adauga usturoiul in tigaia cu ceapa, cand aceasta s-a inmuiat; se mai calesc impreuna 1-2 minute (nu mult, sa nu se arda ustuoiul), apoi se adauga vinul alb si se lasa sa fiarba la foc mic 15-20 de minute;
- se adauga mazarea, smantana, bucatile de peste si patrunjel; sa lasa sa dea un clocot;
- se transfera intr-o tava; se acopera cu piure de cartofi (cartofii fierti se scurg apoi se paseaza cu ustensila speciala sau cu o furculita, se adauga unt si lapte);
- se coace 20-30 de minute pana se rumeneste putin deasupra.

Pofta buna!
sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...