N-o fi cea mai aratoasa mancare din lume, dar e buna si se face usor.
ingrediente (4 portii):
- 2 bucati piept de pui (aprox. 1 kg)
- 450 gr ciuperci champignon
- 4 fire ceapa verde
- 150 ml supa de pui
- 1 lingura faina
- 150 ml smantana
- sare, piper
metoda:
- bucatile de piept de pui se sareaza si se pipereaza, apoi se prajesc in ulei incins pe fiecare parte pana se rumenesc; se pune capacul peste tigaie, se face focul mic si se fierbe carnea 10-15 minute; pieptul de pui e gatit atunci cand zeama care iese din el cand e intepat este limpede;
- se scoate carnea din tigaie si se lasa intr-un loc caldut (chiar in cuptorul pornit pe minim);
- se prajesc ceapa si ciupercile taiate felii pana se inmoaie; se pot stropi ciupercile cu zeama de lamaie, astfel mancarea nu va fi (foarte) neagra de la ciuperci;
- se adauga supa de pui; dupa ce a dat in clocot se presara faina si se amesteca bine, apoi se adauga smantana, se omogenizeaza, si se pun si bucatile de piept de pui in tigaie; se lasa sa fiarba impreuna 2-3 minute; se serveste cu garnitura dupa plac (aici cu cartofi natur - fierti in apa cu sare, scursi, presarati cu patrunjel si stropiti cu ulei de masline) si cu paine cu unt si ierburi.
Pofta buna!
ingrediente (4 portii):
- 2 bucati piept de pui (aprox. 1 kg)
- 450 gr ciuperci champignon
- 4 fire ceapa verde
- 150 ml supa de pui
- 1 lingura faina
- 150 ml smantana
- sare, piper
metoda:
- bucatile de piept de pui se sareaza si se pipereaza, apoi se prajesc in ulei incins pe fiecare parte pana se rumenesc; se pune capacul peste tigaie, se face focul mic si se fierbe carnea 10-15 minute; pieptul de pui e gatit atunci cand zeama care iese din el cand e intepat este limpede;
- se scoate carnea din tigaie si se lasa intr-un loc caldut (chiar in cuptorul pornit pe minim);
- se prajesc ceapa si ciupercile taiate felii pana se inmoaie; se pot stropi ciupercile cu zeama de lamaie, astfel mancarea nu va fi (foarte) neagra de la ciuperci;
- se adauga supa de pui; dupa ce a dat in clocot se presara faina si se amesteca bine, apoi se adauga smantana, se omogenizeaza, si se pun si bucatile de piept de pui in tigaie; se lasa sa fiarba impreuna 2-3 minute; se serveste cu garnitura dupa plac (aici cu cartofi natur - fierti in apa cu sare, scursi, presarati cu patrunjel si stropiti cu ulei de masline) si cu paine cu unt si ierburi.
Pofta buna!
Yammmy! Super delicios!
RăspundețiȘtergereClasic si bun, Fancy :)
RăspundețiȘtergeremacar sa nu uit sa postez si eu porcul cu ciuperci! acuma, ca mi-ai facut pofta, o sa fac si pui :)))
RăspundețiȘtergerePai, sa vedem si porcul, Zazuza! :)
RăspundețiȘtergere