Dupa sarmale, fripturi si carnati - asta pare o mancare usoara. E interesant aluatul care difera de aluatul fraged - clasic pentru o tarta - prin faptul ca apa si mare parte din cantitatea de unt sunt inlocuite de lapte si iaurt.
ingrediente pentru crusta:
- 200 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- praf de sare
- 25 gr unt rece taiat cubulete
- 100 gr iaurt
- 4 linguri lapte
ingrediente umplutura:
- 2 cepe mari
- 2 linguri ulei
- 2 oua
- 200 ml smantana
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita mustar (de casa, facut cum zice Codruta)
- 100 gr cascaval ras
metoda:
- ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei la foc mediu, amestecand din cand in cand, timp de 20 de minute;
- se incinge cuptorul la 170C (treapta 2);
- se amesteca faina cernuta cu praful de copt si sarea; se adauga untul si se amesteca rapid - se poate folosi un robot de bucatarie; se dilueaza iaurtul in lapte si se adauga la aluat; se amesteca cat de putin posibil, doar pana se aduna compozitia;
- se poate face o tarta mare (diam 23 cm) cum zice reteta -sursa sau doua mai mici (diam 16 cm) - cum am facut eu; aluatul se intinde pe blatul usor infainat; se transfera in formele de tarta a caror baza a fost unsa cu unt; se pun formele cu aluat in frigider;
- pentru umplutura se bat ouale, apoi se adauga smantana, mustarul, cimbrul, sare si piper;
- se asambleaza tartele: se pune in fiecare cate un sfert din cantitatea de ceapa, se pipereaza, apoi se presara cate un sfert din branza rasa; se toarna compozitia de oua cu smantana, se acopera cu ceapa si cu branza ramasa;
- se coc tartele timp de 30-35 de minute; se lasa putin la racit apoi se servesc calde.
Pofta buna!
ingrediente pentru crusta:
- 200 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- praf de sare
- 25 gr unt rece taiat cubulete
- 100 gr iaurt
- 4 linguri lapte
ingrediente umplutura:
- 2 cepe mari
- 2 linguri ulei
- 2 oua
- 200 ml smantana
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita mustar (de casa, facut cum zice Codruta)
- 100 gr cascaval ras
metoda:
- ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei la foc mediu, amestecand din cand in cand, timp de 20 de minute;
- se incinge cuptorul la 170C (treapta 2);
- se amesteca faina cernuta cu praful de copt si sarea; se adauga untul si se amesteca rapid - se poate folosi un robot de bucatarie; se dilueaza iaurtul in lapte si se adauga la aluat; se amesteca cat de putin posibil, doar pana se aduna compozitia;
- se poate face o tarta mare (diam 23 cm) cum zice reteta -sursa sau doua mai mici (diam 16 cm) - cum am facut eu; aluatul se intinde pe blatul usor infainat; se transfera in formele de tarta a caror baza a fost unsa cu unt; se pun formele cu aluat in frigider;
- pentru umplutura se bat ouale, apoi se adauga smantana, mustarul, cimbrul, sare si piper;
- se asambleaza tartele: se pune in fiecare cate un sfert din cantitatea de ceapa, se pipereaza, apoi se presara cate un sfert din branza rasa; se toarna compozitia de oua cu smantana, se acopera cu ceapa si cu branza ramasa;
- se coc tartele timp de 30-35 de minute; se lasa putin la racit apoi se servesc calde.
Pofta buna!
imi place combinatia mai ales in stare … cruda, recunosc n-am mancat tarta… m-ai facut curioasa, arata bine :)
RăspundețiȘtergereKadia, e buna combinatia si in stare ...coapta, iar in chip de tarta orice e bun (chiar si spanacul :)) ).
RăspundețiȘtergerehahahaha! asta e si parerea mea despre spanac :)))) Desi, tarta as manca-o in jurul spanacului!
RăspundețiȘtergereDaca-i amestecat cu branza, merge si spanacul din tarta :)
RăspundețiȘtergereador genul asta de tarte! in orice varianta ar veni ele!
RăspundețiȘtergereZazu, si mie imi plac cu orice ocazie si in orice varianta!
RăspundețiȘtergere