marți, 3 ianuarie 2012

Tarta cu ceapa si branza

Dupa sarmale, fripturi si carnati - asta pare o mancare usoara. E interesant aluatul care difera de aluatul fraged - clasic pentru o tarta - prin faptul ca apa si mare parte din cantitatea de unt sunt inlocuite de lapte si iaurt.
ingrediente pentru crusta:
- 200 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- praf de sare
- 25 gr unt rece taiat cubulete
- 100 gr iaurt
- 4 linguri lapte
ingrediente umplutura:
- 2 cepe mari
- 2 linguri ulei
- 2 oua
- 200 ml smantana
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita mustar (de casa, facut cum zice Codruta)
- 100 gr cascaval ras
metoda:
- ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei la foc mediu, amestecand din cand in cand, timp de 20 de minute;
- se incinge cuptorul la 170C (treapta 2);
- se amesteca faina cernuta cu praful de copt si sarea; se adauga untul si se amesteca rapid - se poate folosi un robot de bucatarie; se dilueaza iaurtul in lapte si se adauga la aluat; se amesteca cat de putin posibil, doar pana se aduna compozitia;
- se poate face o tarta mare (diam 23 cm) cum zice reteta -sursa sau doua mai mici (diam 16 cm) - cum am facut eu; aluatul se intinde pe blatul usor infainat; se transfera in formele de tarta a caror baza a fost unsa cu unt; se pun formele cu aluat in frigider;
- pentru umplutura se bat ouale, apoi se adauga smantana, mustarul, cimbrul, sare si piper;
- se asambleaza tartele: se pune in fiecare cate un sfert din cantitatea de ceapa, se pipereaza, apoi se presara cate un sfert din branza rasa; se toarna compozitia de oua cu smantana, se acopera cu ceapa si cu branza ramasa;
- se coc tartele timp de 30-35 de minute; se lasa putin la racit apoi se servesc calde.


Pofta buna!

6 comentarii:

  1. imi place combinatia mai ales in stare … cruda, recunosc n-am mancat tarta… m-ai facut curioasa, arata bine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Kadia, e buna combinatia si in stare ...coapta, iar in chip de tarta orice e bun (chiar si spanacul :)) ).

    RăspundețiȘtergere
  3. hahahaha! asta e si parerea mea despre spanac :)))) Desi, tarta as manca-o in jurul spanacului!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca-i amestecat cu branza, merge si spanacul din tarta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. ador genul asta de tarte! in orice varianta ar veni ele!

    RăspundețiȘtergere
  6. Zazu, si mie imi plac cu orice ocazie si in orice varianta!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...