In sfarsit, o reteta de mancare serioasa, multumita bucatarului meu! O recomand chiar si celor carora nu le place carnea de miel (ca mine) pentru ca mancarea asta e foarte buna. Daca n-as fi stiut ca am scos din congelator pulpe de miel, n-as fi banuit ce carne mananc.
ingrediente (8-10 portii):
-2 pulpe de miel - aprox 3 kg
- 3 cepe
- 4-5 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 6 catei de usturoi
- jumatate de telina (cam 100 gr)
- 3 foi de dafin
- 2 ardei sau gogosari - sau 4-5 linguri de pasta de gogosari cu ardei kapia
- 1/2 l vin rosu
- 1 l suc de rosii
- sare, piper
metoda:
- se fierbe carnea de miel intr-o oala cu apa cat sa o acopere, impreuna cu o ceapa si 2 lingurite de sare;
- dupa ce fierbe aprox 45 de minute se scoate carnea, se dezoseaza si se taie felii sau bucati;
- se pregatesc legumele : ceapa si usturoiul se taie pestisori foarte mici, radacinile se rad pe razatoarea mare;
- toate legumele se pun intr-o cratita cu ulei; se calesc putin, pana se inmoaie, dupa care se adauga carnea, pasta de ardei, foile de dafin, piper, o lingurita de sare, vinul rosu si sucul de rosii;
- se fierb cu capac aprox 1h45m la foc mic, amestecand din cand in cand.
Se serveste cu paste fainoase, orez, piure de cartofi, cartofi natur sau sparanghel.
Pofta buna!
ingrediente (8-10 portii):
-2 pulpe de miel - aprox 3 kg
- 3 cepe
- 4-5 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 6 catei de usturoi
- jumatate de telina (cam 100 gr)
- 3 foi de dafin
- 2 ardei sau gogosari - sau 4-5 linguri de pasta de gogosari cu ardei kapia
- 1/2 l vin rosu
- 1 l suc de rosii
- sare, piper
metoda:
- se fierbe carnea de miel intr-o oala cu apa cat sa o acopere, impreuna cu o ceapa si 2 lingurite de sare;
- dupa ce fierbe aprox 45 de minute se scoate carnea, se dezoseaza si se taie felii sau bucati;
- se pregatesc legumele : ceapa si usturoiul se taie pestisori foarte mici, radacinile se rad pe razatoarea mare;
- toate legumele se pun intr-o cratita cu ulei; se calesc putin, pana se inmoaie, dupa care se adauga carnea, pasta de ardei, foile de dafin, piper, o lingurita de sare, vinul rosu si sucul de rosii;
- se fierb cu capac aprox 1h45m la foc mic, amestecand din cand in cand.
Se serveste cu paste fainoase, orez, piure de cartofi, cartofi natur sau sparanghel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu