Nu sunt chiar "Spaghetti alla Carbonara" pentru ca originalele nu au usturoi, nici smantana, dar au mai multe oua intregi; in plus, folosim ingrediente locale, asa ca le zicem pe romaneste.
ingrediente:
- 200 gr spaghete
- 200 gr kaiser
- 1 catel usturoi
- 1 galbenus
- 200 gr smantana
- 100 gr "branza rasa 'talienesca pentru paste" (adica varianta autohtona de parmezan)
- sare, piper
metoda:
- se pune multa apa la fiert (cam 2 l), cu sare; cand fierbe se adauga spaghetele care se fierb timpul indicat pe ambalaj; cand sunt gata se scurg si se trec sub un jet de apa rece, pentru a opri fierberea;
- kaiserul se taie fasii subtiri si se prajeste (fara ulei);
- se adauga la kaiser usturoiul tocat si se caleste putin, cu grija sa nu se arda, apoi se scoate totul din tigaie;
- se amesteca un galbenus cu smantana, sare, si 50 gr branza rasa;
- se pun spaghetele inapoi in cratita impreuna cu kaiserul; cand s-au incins se adauga smantana, se amesteca rapid si se iau de pe foc;
- se presara si restul de branza si se servesc calde.
Pofta buna!
ingrediente:
- 200 gr spaghete
- 200 gr kaiser
- 1 catel usturoi
- 1 galbenus
- 200 gr smantana
- 100 gr "branza rasa 'talienesca pentru paste" (adica varianta autohtona de parmezan)
- sare, piper
metoda:
- se pune multa apa la fiert (cam 2 l), cu sare; cand fierbe se adauga spaghetele care se fierb timpul indicat pe ambalaj; cand sunt gata se scurg si se trec sub un jet de apa rece, pentru a opri fierberea;
- kaiserul se taie fasii subtiri si se prajeste (fara ulei);
- se adauga la kaiser usturoiul tocat si se caleste putin, cu grija sa nu se arda, apoi se scoate totul din tigaie;
- se amesteca un galbenus cu smantana, sare, si 50 gr branza rasa;
- se pun spaghetele inapoi in cratita impreuna cu kaiserul; cand s-au incins se adauga smantana, se amesteca rapid si se iau de pe foc;
- se presara si restul de branza si se servesc calde.
Pofta buna!
Azi incerc spaghetele.Arata foarte bine.Abia astept sa vad ce iese!
RăspundețiȘtergereSper sa-ti placa :-). La noi sunt in top 10 pentru gust si pt timpul scurt in care se fac.
ȘtergereAu iesit foarte buune.Si care e topul 10? :) Ce se gaseste pe primul loc?
ȘtergereMa bucur ca ti-au placut.
ȘtergereCat despre top 10 ... E foarte schimbator. Dar imi plac f mult pastele cu sos de rosii si branza. Si papanasii - mereu ma mir ce buni ies, din ingrediente simple si fara multa bataie de cap :-)
Imi este forte pofta de papanasi dar nu locuiesc in Ro. si din pacate aici nu am gasit ingredintele necesare pentru a face papansi.
RăspundețiȘtergereO sa-mi satisfac pofta la urmatoarea vizita in Ro. :)
Ar trebui totusi sa faci 2 rubrici noi ,si anume : top 10 -retete rapide (usor de preparat) si top 10 cele mai delicioase mancaruri/gustari/parjituri,etc. :)
o, de-asta vin mesajele tale la 4-5 noaptea :))!
ȘtergereImi place ideea ta cu retetele rapide, o sa ma gandesc sa faco rubrica " <30' ".Cele mai delicioase e foarte subiectiv si destul de schimbator :) . Plus ca in top 3 la mine e ceva ce nici nu pot sa pun pe blog :)) (cartofi prajiti cu branza de burduf si ketchup ... )
Da,diferenta de fus orar :) .
RăspundețiȘtergereAbia astept sa "rasfoiesc" rubrica <30' .As gasi-o foarte utila in zilele aglomerate :)
Ai dreptate in legatura cu rubrica "cele mai gustoase" .Pot spune ca am fost putin egoista si m-am gandit doar la ce mi-ar placea mie sa fie in acea rubrica :p
Am pus deja o eticheta "rapide", inca nu am definitivat lista dar ... va urma! :)
Ștergere