Un desert rapid, care e gata in 30 de minute. Pornind de la reteta de baza, se pot face diverse combinatii, in functie de gust si de sezon.
ingrediente:
- 250 gr faina 000 (dar poate fi si combinata cu faina integrala de exemplu)
- 1 lingurita praf de copt (sau bicarbonat)
- 75 gr zahar
- 1 ou batut usor
- 125 ml lapte slab
- 125 ml iaurt slab
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 75 gr stafide
- 50 gr caise uscate taiate marunt (si lasate la inmuiat in apa rece cateva minute, altfel mi se pare sa devin prea tari la copt)
- nutella
metoda:
- se incinge cuptorul pe mediu;
- se amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate, si in altul cele umede;
- se amesteca cele doua compozitii, dar fara a insinsta prea mult cu amestecatul, nu trebuie sa fie un aluat perfect omogen; se spune (dar n-am testat) ca daca amestecam prea mult briosele vor fi tari;
- se imparte aluatul in 12 hartii pentru briose care se aseaza in tava speciala;
- peste fiecare briosa se pune o jumatate de lingurita de nutella;
- se coc briosele 20-25 de minute, pana trec testul cu scobitoarea.
Pofta buna!
ingrediente:
- 250 gr faina 000 (dar poate fi si combinata cu faina integrala de exemplu)
- 1 lingurita praf de copt (sau bicarbonat)
- 75 gr zahar
- 1 ou batut usor
- 125 ml lapte slab
- 125 ml iaurt slab
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 75 gr stafide
- 50 gr caise uscate taiate marunt (si lasate la inmuiat in apa rece cateva minute, altfel mi se pare sa devin prea tari la copt)
- nutella
metoda:
- se incinge cuptorul pe mediu;
- se amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate, si in altul cele umede;
- se amesteca cele doua compozitii, dar fara a insinsta prea mult cu amestecatul, nu trebuie sa fie un aluat perfect omogen; se spune (dar n-am testat) ca daca amestecam prea mult briosele vor fi tari;
- se imparte aluatul in 12 hartii pentru briose care se aseaza in tava speciala;
- peste fiecare briosa se pune o jumatate de lingurita de nutella;
- se coc briosele 20-25 de minute, pana trec testul cu scobitoarea.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu